11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Felicită-ţi învăţătorul de ziua lui

Va mai aduceţi aminte de învăţătorul care v-a pus prima dată stiloul în mâna? De blândeţea din glas sau atunci când va dojenea să scrieţi corect? Ei bine, astăzi, 5 iunie, în toată România se sărbătoreşte Ziua Învăţătorului.

desene pe asfalt

Activităţile propuse de către conducerea unei soli din Paşcani au cuprins şi dans, cântec, sport sau desene pe asfalt. Aşadar, pe parcursul a mai bine de o ora, prichindeii alături de cadrele didactice au răspuns pozitiv invitaţiei, iar curtea şcolii s-a umplut de micuţii dornici de distracţie.

ziua inv alecsa ecaterina

Cu o vechime de aproape de 40 de ani este doamna învăţătoare Alecsa Ecaterina. Pe mâna ei au trecut generaţii de elevi, care acum sunt oameni mari, aşezaţi la casa lor. Invadată de amintiri plăcute, cadrului didactic îi jucau ochii în lacrimi şi spune că a bifat cu brio trecerea la tehnologia din ziua de azi, pe care se pune accent în educaţia elevilor.

ziua inv marius grosu

Din cei 17 învăţători de la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Paşcani unul este bărbat. Este vorba despre Marius Grosu. La cei 39 de ani ai săi are o experienţă bogată în învăţământ, reuşind să se descurce în faţă prichindeilor energici de aproape 20 de ani. Privit, la început de către micuţi, ca fiind autoritar, bărbatul combină cu uşurinţă metodele interactive cu cele tradiţionale.

Mai mult, cadrul didacic spune că a fost emoţionat până la lacrimi de către o fosta elevă, care a scris o compunere despre învăţător. “Copiii” lui, cei care încheie în câteva zile clasa I, au cuvinte frumoase despre el. – vezi in cadrul stirilor INFOBIT.

Ionica, elevă în clasa a IV a la acest liceu, a scris o poeziei doamnei învăţătoare, de rămas bun.

Şi preşedintele ţării, Klaus Iohannis transmite felicitări dascălilor cu ocazia Zilei Învăţătorului, arătând că aceştia pun în lumina talentul şi cunoaşterea celor mici.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educaţiei şi alte instituţii abilitate ale statului acordă premii, distincţii, medalii şi titluri onorifice cadrelor didactice şi elevilor, pentru merite deosebite. De asemenea, în toate unităţile de învăţământ au loc manifestări menite să pună în valoare tradiţia şi împlinirile şcolii româneşti.
Ziua de 5 iunie poartă semnificaţia zilei de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc (5 iunie 1779 — 17 septembrie 1823).

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow