27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Fasole și cârnați de Ziua Unirii alături de concerte de muzică populară și hore

Fasole și cârnați de Ziua Unirii alături de concerte de muzică populară și hore

Pregătirile sunt pe ultima sută de metri pentru a marca una dintre cele mai importante zile din istoria României – Unirea Principatelor Române. Astfel, săptămâna viitoare, mai multe instituții de cultură au pregătit momente de spectacol, dar și slujbe religioase. Nu va lipsi Hora Unirii, iar la Ruginoasa se vor da câteva sute de porții cu fasole și cârnați.

Minivacanța de Ziua Unirii nu va împiedica activitățile anuale care au loc pentru cetățeni. La Pașcani, marți, 24 ianuarie, începând cu ora 12.00 sunteți așteptați la spectacolul „Hai să dăm mână cu mână” ce va avea loc în fața Casei de Cultură – Piața “M. Sadoveanu”. Din program nu vor lipsi artișii – Adriana Apostol, Nelu Sârbu și Cristinel Iordăchioaia alături de Ansamblul de dansuri „Rapsozii Siretului” în acordurile Fanfarei „Trubadurii”.

De asemenea, prin oras, astazi, au fost arborate sute de steaguri.

La Ruginoasa, administrația locală a decis să dea cetățenilor fasole cu cârnați, un pahar cu vin fiert sau ceai. Înainte de asta, vor avea loc – o slujbă religioasă, depuneri de coroane și un program artistic susținut de talentele din comună. Startul evenimentelor va fi dat de la orele 11:00.

De asemenea, evenimente sunt pregătite și la școala din comună care poartă numele Alexandru Ioan Cuza. Aici vor avea loc concursuri de șah și pe teme istorice, dar și momente artistice. Cei prezenți pot veadea și expozițiile pregătite pentru ziua de 24 ianuarie.

Activități pentru a marca Ziua Unirii au loc și în unitățile de învățământ. Amintim că bugetarii au parte de o minivacanță și se vor întoarce la muncă pe 25 ianuarie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow