22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Fără vize în Canada de la 1 decembrie 2017. Anunț oficial

Ministrul Imigraţiei de la Ottawa, John McCallum, a anunţat luni noaptea că autorităţile canadiene au de gând să elimine regimul vizelor pentru cetăţenii români şi bulgari începând cu data de 1 decembrie 2017. Declaraţia vine la o zi după ce Canada şi UE au semnat acordul de liber schimb CETA, depăşind obstacolul impus anterior de executivul regional valon, informează Reuters citata de news.ro.
Acordul Economic şi Comercial UE-Canada a fost semnat duminică de premierul canadian Justin Trudeau, precum şi de liderii europeni Jean-Claude Juncker, Donald Tusk şi Robert Fico – premierul slovac asigură preşedinţia rotativă a blocului comunitar.

Deşi toate cele 28 de state europene şi-au arătat sprijinul pentru Acordul Economic şi Comercial UE-Canada (CETA), executivul belgian a anunţat iniţial că nu îşi poate da consimţământul în lipsa susţinerii din partea celor cinci subunităţi federale şi a provinciei Valonia, care s-a poziţionat în opoziţie clară faţă de CETA. Însă, după mai bine de o săptămână de negocieri intense, s-a ajuns la un compromis cu valonii pentru sprijinirea CETA.

Executivul Cioloş a confirmat de duminică ridicarea vizelor pentru cetăţenii români în două etape, parţial de la 1 mai 2017 şi total de la 1 decembrie 2017.

„Guvernul României salută decizia Guvernului Canadei de a elimina complet vizele pentru cetăţenii români începând cu 1 decembrie 2017. Această decizie se regăseşte în declaraţia Summitului UE-Canada şi confirmă eforturile depuse de Guvernul României pentru a ajunge la acest rezultat”, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow