12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022
Array

Fără tutun la CF Unirea Pașcani

- Advertisement -

C.P. –  ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN – 19 NOIEMBRIE 2015.

 Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

În acest an, având ca temă „Ajută–mă să cresc!”, Ziua Naţională fără Tutun oferă Agenţiei Naţionale Antidrog cadrul informării şi sensibilizării populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

Și elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea’’ Pașcani au marcat această zi prin activitățile desfășurate în sala 12 și în sala 10, în cadrul orei de biologie la clasa a IX – a E și a opționalului de Educație pentru sănătate la clasele a XI – a B și a XII – a B, de către doamna profesor de biologie Vatavu Adriana, în colaborare cu doamnele diriginte, profesor Petrescu Mioara și profesor Popa Florinela.

Elevii au urmărit cu atenție materialele prezentate, oferite de către CEPCA Iași:

  • Efectele tutunului
  • Comunicatul de presă ANA
  • Afișul ZNAT
  • Lecția deschisă antifumat
  • Filmulețe mp4: creier, inimă, cancer
  • Efectele fumatului

Participanții au realizat și desene la tablă cu mesaje antifumat.

Prin realizarea acestei activități, tinerii au fost informați cu privire la consumul de tutun, începând cu vârste foarte fragede.

S-a remarcat implicarea activă a tuturor celor prezenți la activități și participarea acestora la discuții.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow