21.7 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Fără medic de familie la Heleșteni CAS-ul i-a reziliat contractul

Peste 2 mii de bătrâni din Heleșteni au rămas fără medic de familie. CJAS a decis rezilierea contractului medicului Magdalena Ibănescu deoarece le-a impus pacienţilor o taxa ilegală de 10 lei pentru activarea cardului de sănătate.
Aproximativ 2 mii de locuitori din Helesteni au rămas fără medic de familie. Contractul medicului Magdalena Ibănescu cu CJAS a fost reziliat în urma mai multor verificări făcute ca urmare a sesizărilor pacienţilor înscrişi la această.

Încă nu se ştie ce se va întâmpla cu cei peste 2 mii de pacienţi înscrişi  în bazele de date ale medicului din Heleșteni, mai ales că este vorba în principal de bătrâni care nu au posibilitate să se deplaseze în altă localitate.
Primarul localităţii, Constantin Hira a spus că nu ştie nimic despre decizia luată de CJAS dar a auzit de la localnici că medicul Magdalena Ibănescu este de la începutul acestei săptămâni în concediu medical.

Spune de asemenea că fiind singurul cabinet din localitate medicul îşi permitea să batjocorească bătrânii. Nici cu autorităţile locale nu avea o relaţie bună din această cauza edilul local a făcut mai multe cereri la CJAS pentru a fi repartizat un al doilea medic de familie.

Acesta speră că acum când nu mai este nici un medic de familie în comună pe care o conduce, cererile lui către CAS să primească răspuns.

Medicul Magdalena Ibănescu nu a fost găsită pentru a-şi exprimă punctul de vedere pe această problema.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...