More

  Fără medic de familie la Heleșteni CAS-ul i-a reziliat contractul

  Array

  Peste 2 mii de bătrâni din Heleșteni au rămas fără medic de familie. CJAS a decis rezilierea contractului medicului Magdalena Ibănescu deoarece le-a impus pacienţilor o taxa ilegală de 10 lei pentru activarea cardului de sănătate.
  Aproximativ 2 mii de locuitori din Helesteni au rămas fără medic de familie. Contractul medicului Magdalena Ibănescu cu CJAS a fost reziliat în urma mai multor verificări făcute ca urmare a sesizărilor pacienţilor înscrişi la această.

  Încă nu se ştie ce se va întâmpla cu cei peste 2 mii de pacienţi înscrişi  în bazele de date ale medicului din Heleșteni, mai ales că este vorba în principal de bătrâni care nu au posibilitate să se deplaseze în altă localitate.
  Primarul localităţii, Constantin Hira a spus că nu ştie nimic despre decizia luată de CJAS dar a auzit de la localnici că medicul Magdalena Ibănescu este de la începutul acestei săptămâni în concediu medical.

  Spune de asemenea că fiind singurul cabinet din localitate medicul îşi permitea să batjocorească bătrânii. Nici cu autorităţile locale nu avea o relaţie bună din această cauza edilul local a făcut mai multe cereri la CJAS pentru a fi repartizat un al doilea medic de familie.

  Acesta speră că acum când nu mai este nici un medic de familie în comună pe care o conduce, cererile lui către CAS să primească răspuns.

  Medicul Magdalena Ibănescu nu a fost găsită pentru a-şi exprimă punctul de vedere pe această problema.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Proiect: Vacanțele școlare, diferențiate în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării și de ciclurile de învățământ

  Un proiect depus la Parlament prevede că vacanțele școlare ar urma să aibă loc diferențiat în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării, dar și în funcție de ciclurile de învățământ. //

  Tânăr de 26 de ani, prins băut la volan

  La data de 19 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DE 58 în comuna Cotnari, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. //

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut (INS)

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut, în creştere de la 3,9% în anul precedent, iar nivelul cel mai ridicat (17,3%) a fost consemnat în rândul tinerilor (15-24 ani), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet