1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

Fără declaraţie pe o distanţă de 30 km în jurul oraşelor

Păşcănenii se pot deplasa fără declaraţie pe proprie răspundere pe o raza de de 30 km în jurul municipiului. Această informaţie rezultă din adresa emisă de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, care aduce clarificări la considerarea zonei metropolitane. Circulară semnată de Raed Arafat a fost trimisă tuturor primăriilor din ţară, în urmă interpretărilor în contradictoriu a noilor reguli de circulaţie impuse de starea de alertă.

„Pentru clarificarea aspectelor privind măsurile stabilite prin HG 394/2020 privind declararea stării de alerta şi măsurile ce se aplică pe durata stării acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, vă comunic următoarele precizări pentru considerarea zonei metropolitane:

  1. Teritorul administrativ al capitalei României şi al judeţului Ilfov;
  2. Teritoriul administrativ al municipiilor, precum şi o zonă de 30 de kilometri că perimetru în jurul acestor unităţi administrative teritoriale, dar nu mai mult de limita judeţului”, se arată în ordinul citat.

Menționăm că odată cu instituirea strării de alertă în România, oamenii nu mai au nevoie de declaraţie pe propria răspundere pentru a se deplasa în interiorul localităţii. Însă, este nevoie de o astfel de declaraţie, la ieșirea din localitate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Consiliul Local Pașcani şi-a desemnat reprezentanţii în şcoli

Legislativul pascanean și-a desemnat consilierii locali care vor face...

Cadavru gasit intr-o canalizare de langa Primarie (foto)

Descoperire șocantă într-un canivou din apropierea Primăriei Pașcani. O...

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului. Casa...

Spatiu pentru centru de dializa la Pașcani

Încă un pas în înființarea unui centru de dializa...