22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Fără creșteri de salarii și indemnizații anul acesta. Ce prevede proiectul de buget pentru 2021

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost publicat, joi seară, pe site-ul Ministerului Finanţelor. Executivul prevede o creștere economică de 4,3% și un deficit bugetar de 7,16% din PIB.

Printre măsurile pe care Executivul le are în vedere se află ”menţinerea în anul 2021 a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2020, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, scrie News.ro.

De asemenea, nu vor fi acordate premii sau indemnizaţii de vacanţă, iar corele suplimentare vor fi compensate doar cu timp liber corespunzător; pentru poliţişti şi cadre militare se menţin reglementările din anii anteriori care vizează acordarea drepturilor salariale pentru activitatea desfăşurată în zilele de sărbători legale.

Studenţii de la forma de învăţământ cu frecevenţă de la instituţii de învăţămâmnt acreditate, cu vârsta de până în 26 de ani, au reducere 50% la transport.

Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o creştere economică de 4,3 % prevăzută pentru anul 2021.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow