21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Cartofii neverificați nu mai pot fi vânduți în piețele agroalimentare

vivacredit.ro
creditprime.ro
creditfix.ro
credius.ro
horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Şoc pentru comercianţii din Pieţele Agroalimentare din Paşcani. Începând de astăzi nu mai pot vinde cartofi dacă mai întâi legumele nu sunt verificate şi înregistrate la Oficiul Fitosanitar Iaşi, pentru a preveni răspândirea unor boli cum ar fi putregaiul inelar sau raia cartofului. Anunţul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului.

Comercianţii nici nu vor să audă de această măsură. Este şi cazul acestei femei din Brătești care spune că singura sursă de venit a familiei este vânzarea legumelor în Piaţa din Deal. Aceasta spune că va renunţa să vândă cartofi dacă i se va impune acest lucru. De asemenea, bătrâna crede că nu este necesar să îşi înregistreze recolta deoarece vinde cantităţi mici.

De aceeaşi părere este şi o cumpărătoare care se afla în piaţă. Deşi nu vrea să fie filmată femeia spune că legumele comercializate de agricultori  sunt sănătoase şi că această măsură nu va face decât să crească cantitatea de cartofi din export în târgurile din ţara noastră.

În cazul oamenilor dacă consumă cartofi bolnavi nu păţesc nimic însă dacă sunt cultivaţi transmit bolile mai departe şi infestează pământul astfel că minim 4 ani nu mai pot fi cultivate aceste legume pe terenul respectiv.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI