10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Fără carne de miel şi vopsele de ouă în Piaţa din Hârlău. Verificări la toate produsele agroalimentare

Controale neanunţate şi zeci de amenzi astăzi în Piaţa agroalimentară din oraşul Hârlău.

Atât micii producători, cât şi comercianţii au fost luaţi la verificat azi încă de dimineaţă, de poliţişti şi de specialistul veterinar pentru a stabili dacă au voie să îşi vândă marfa. Astfel toate produsele, fie că e vorba de ouă, carne, lactate sau alte produse de origine animală, trebuie înainte de a fi comercializate, să aibă un control al medicului veterinar de specialitate şi să fie însoţite de documentele necesare: bonuri sau etichete de control.
vanzator factura

Carnea care vine în piaţă trebuie să fie gata tranşată, doctorii veterinari fiind cei care dau etichete de control cu data şi specificaţiile produsului, însă din păcate în această piaţă nu veţi găsi anul acesta carne de miel pentru că aici nu există posibilitatea de a fi vândută. Medicul veterinar avertizează pe cei interesaţi că atunci când cumpără totuşi din altă parte carne de miel, trebuie neapărat să fie verificată pentru că poate fi orice animal în locul mielului căutat, specificând că întotdeauna acesta trebuie să aibă cap pentru că în felul acesta poate fi recunoscut cu uşurinţă.

Controalele poliţiei au vizat şi pe comercianţii care vindeau vopsele de ouă fără acte de provenienţă, însă o parte dintre ei şi-au luat tălpăşiţa, iar alţii au rămas să protesteze pe motiv că e Săptămâna Mare şi au şi ei nevoie de bani.

Precizăm că aceste controale referitoare la provenienţa vopselelor pentru ouă au fost iniţiate deoarece s-a demonstrat că multe din substanţele conţinute de aceste produse sunt toxice, acestea riscând să treacă prin coaja oului şi să ajungă în organismul oamenilor, ducând la intoxicaţii grave.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow