10.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Fără căldură la -15 gr Celsius

Fără căldură la -15 gr Celsius

Noapte de coșmar pentru zeci de familii din Pașcani care sunt branșare la sistemul public de încălzire, RAGCL. Din cauza țevilor putrede de la subsol, acestea au cedat în mijlocul iernii când temperatura de afară resimțită a ajuns de până la -20 grade Celsius pe timpul nopții. Echipele mixte au intervenit imediat însă pășcănenii au trebuit să se îmbrace ca afară, cu rânduri de haină și chiar să pună oale cu apă la încălzit și reșoul în priză.

A fost ger afară iar mai multe familii din Pașcani au fost nevoite să sta în frig după ce țevile de la subsol au pocnit din cauza vechimii și pentru că stau în apă. S-a întâmplat la blocurile B10 – zona Vale și M2 Crizantema – lângă semafoare, în această situație fiind 43 de apartamente. La unele dintre ele chiar s-a putut vedea geamul înghețat.

Directorul RAGCL Pașcani, Gelu Nedelcu spune că situațiile prezentate nu sunt singurele ci din cauza frigului și pentru că țevile sunt putrede, nu sunt reparate la timp, iar subsolurile sunt pline cu apă, acestea cedează. Decizia de reparare și înlocuire trebuie să vină din partea locatarilor de la blocurile cu probleme mai ales în timpul verii pentru a preîntâmpina astfeld e situații. Lucrările au loc iar prețul se va regăsi pe factura beneficirilor.

Menționăm că blocurile au stat fără căldură câteva zeci de ore iar echipele de lucrători au muncit în acest timp pentru repararea problemelor apărute.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI