More

  Fără cafea şi snacksuri în şcoli

  Automatele de cafea şi magazinele cu produse nesanatoare ar putea fi scoase din şcoli, potrivit unei decizii luată de Ministerul Educaţiei. Scopul este de a-i împiedica pe elevi să mai consume aceste băuturi, care de cele mai multe ori, sunt periculoase pentru adolescenţi. În aproape toate şcolile din Paşcani sunt astfel de automate, iar părerile sunt împărţite în ceea ce privesc eliminarea lor de pe holurile instituţiilor de învăţământ.

  Automatele de cafea ar putea fi scoase din şcoli. Federaţia Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar a cerut acest lucru Ministerului Educaţiei, pe motiv că băuturile sunt toxice pentru copii, potrivit Ştirilor Pro TV.

  În aproape toate şcolile din municipiul Paşcani se regăsesc astfel de aparate. Cu bani putini, orice elev îşi poate cumpăra o băutură caldă, fie cafea sau ceai. La Colegiul “Mihail Sadoveanu”, directoarea unităţii spune că în momentul în care va primi o astfel de decizie, automatul va fi scos din unitatea de învăţământ, fără alte discuţii.

  Mai mult, în prezent, elevul de serviciu are şi o atribuţie în ceea ce priveşte acest aparat. Trebuie să interzică celor din ciclul gimnazial să cumpere băuturi pe baza de cofeină, ci doar ceai.

  Elevii de la “Sadoveanu” nu sunt însă prea încântaţi de această decizie. Unii dintre ei, în special cei din clasele a XI-a şi a XII-a au un program încărcat şi spun că au nevoie uneori de o cafea sau ciocolată caldă pentru a-şi recăpăta energia. Chiar şi unii adulţi sunt de aceeaşi părere.

  În ceea ce privesc gustările, directoarea Genoveva Şerban, a spus că se fac demersuri pentru a deschide un chioşc în curtea şcoli, cu produse de panificaţie. Astfel, se va avea control asupra alimentelor cumpărate de elevi.

  Menţionăm că în anul 2008 a fost aprobată printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii lista alimentelor interzise în şcoli. Printre acestea se află prăjiturile, bomboanele, acadelele, hamburgerii, pizza, cartofii prăjiţi şi altele.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet