12.7 C
Paşcani
joi, aprilie 25, 2024

Fără buchete de flori şi mărţisoare pentru profesori, de 1 Martie. Părinţii elevilor s-au gândit la variante alternative

De 1 martie, copiii nu vor mai intra pe uşa unităţilor de învăţământ cu buchete de flori şi mărţişoare pentru cadrele didactice. Chiar dacă legea interzice schimbul de obiecte personale între elevi şi dascăli, părinţii ţin la tradiţie şi s-au gândit la variante alternative.

Tot pe albastru. Aşa este pe auriu. Şi acesta este pomul vieţii.

Ne mai despart câteva zile de venirea primăverii, iar mărţişoarele îşi fac loc pe toate tarabele, la tot pasul. Oamenii au de unde alege, iar pandemia nu pare să îi ţină în loc de la achiziţionarea acestora pentru 1 martie.

Mai ai o prietenă, o cumnată, o noră şi e normal să te ocupi şi de asta.

Şi preferaţi mărţişorul tradiţional?

Da.

Nu altfel de cadouri?

Nu.

Alţii… duc mai departe tradiţia.

Cred că nu ar trebui să se piardă. Eu încerc să o transmit copiilor şi băieţelul clar se va duce cu mărţişoare şi pentru colege şi pentru doamnă. Este ceva simbolic până la urmă…

E simbolul primăverii, e frumos. Un gest foarte frumos. Să păstrăm tradiţia, cum să nu?

Iar artizanii au pregătit mărţişoare speciale pentru clienţi şi au apelat la tehnici speciale de producere.

Flori din săpun, mărţişoare din răşină făcute manual.

Ne plac lucrurile frumoase şi am zis să se bucure şi alţii de ele. Sau mai bine zis, vrem să se bucure şi alţii de ele.

Este foarte mult lucru manual la ele. Astea toate sunt pictate manual şi durează destul de mult timp, dar na, iese un produs frumos, ceva diferit.

Anul acesta, profesorii nu mai primesc cadouri de la copii

Nicoleta Afiliu – PR complex comercial: Sunt mărţişoare făcute cu suflet şi dăruite din suflet pentru oameni. Încercăm să sprijinim cât mai mult producătorii locali, mai ales în aceste perioade destul de tulburi.

Totuşi, legea rămâne lege, iar dascălii nu vor mai primi anul acesta cadouri de la copii.

Ilona Rizea – inspector general școlar al județului Prahova​: Pentru siguranţa copiilor trebuie să păstreze distanţa aşa încât nu putem vorbi de a oferi flori şi mărţişoare, nici elevii între ei şi nici elevii profesorilor.

1 martie se sărbătoreşte în toată ţara, iar tradiţiile diferă în funcţie de zonă.

Un lucru rămâne, totuşi, comun, anul acesta: un mărţişor virtual, sub formă de felicitare, ar putea să ne scutească de răspândirea virusului.

Sursa Observator

Alte articole