More

  Fără asociaţii nu se poate. Se unesc pentru a lupta cu datornicii şi furnizorii de servicii. Anul trecut o astfel de propunere a fost respinsă cu scandal

  Array

  De frică datornicilor dar şi pentru rezolvarea problemelor din condominii şi cele cu furnizorii de service asociaţiile de proprietari din Paşcani vor să îşi unească forţele pentru a găsi soluţii cu costuri cât mai mici. Ei s-au reunit vineri de la ora 17.00 într-o şedinţă organizată de Marius Pintilie, preşedintele Asociaţiei Armonia – D4. În sala de spectacole a Casei de Cultură au fost prezente câteva zeci de persoane de la cele peste 30 de asociaţii din municipiu. După două ore de discuţii s-a ajuns la concluzia ca în perioada imediat următoare sa fie făcute demersurile juridice pentru înfiinţarea Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Paşcani. Deocamdată nu se ştie cine va conduce nouă structură şi cum anume se va finanţa. Cert este ea urmează să ofere asistenţă juridică asociaţiilor, atât în litigiile pentru încasarea facturilor restante de la locatari cât şi în cele cu furnizorii de servicii. Mai mult, uniunea asociaţiilor ar urma să negocieze cu prestatorii, servicii de întreţinere şi reparaţii la preţuri mult mai avantajoase.
  În cadrul întâlnirii, şefii asociaţiilor au vorbit despre problemele cu care se confruntă, Unii s-au plâns că la unele blocuri presiunea apei este prea mică şi că sunt probleme cu reţelele de canalizare. Alţii au cerut măsuri administrative pentru anveloparea blocurilor. Mai mult reprezentanţii de scară au subliniat problemele pe care le au din cauza celor care nu vor să îşi achite facturile la utilităţi.
  În Iaşi majoritatea asociaţiilor de proprietari sunt administrate de societăţi specializate în astfel de servicii. Anul trecut una dintre ele a venit şi la Paşcani pentru a-şi prezenta oferta, în cadrul unei dezbateri publice. Întâlnirea a avut loc pe 29 octombrie, tot la Casa de Cultură. Atunci cetăţenii din sala le-au cerut reprezentanţilor societăţii URBICA să plece din Paşcani pe motiv că nu sunt de acord cu asociaţiile de proprietari. Aceeaşi opinie a fost susţinută vehement şi de grupul de iniţiativă anti -Apa Vital iar acum se dovedeşte că scările de bloc nu pot fi administrate fără astfel de structuri asociative.
  Menţionăm că întâlnirea de vineri a avut loc cu uşile închise, fără ca presa să aibă acces. La Paşcani nici jumătate din locatarii de la bloc nu fac parte dintr-o asociaţie de proprietari iar restul sunt reprezentanţi de responsabilii de scară.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet