More

  Fără apă potabilă în comunele de la nord de Iaşi. Care sunt cauzele

  După un weekend „pe uscat“, locuitorii din câteva comune suburbane Iaşului s-au arătat revoltaţi faţă de sistarea furnizării apei potabile în reţeaua Apavital.

  Ce-i drept, pe pagina de internet a societăţii de apă a fost anunţat vineri un program extrem de „zgârcit“ de alimentare cu apă a localităţilor Horleşti, Zahorna şi Tăuteşti:

  „În scopul refacerii rezervelor de apă din localitatea Rediu, Apavital va furniza apă potabilă zilnic în intervalul orar 14-16, pe toată perioada caniculară“, către utilizatorii din aşezările menţionate. Probleme punctuale au fost semnalate şi în Valea Lupului.

  Pe fondul creşterii debitelor de consum, Apavital a decis să construiască o conductă de aducţiune a apei dinspre Miroslava, am aflat de la purtătorul de cuvânt al societăţii. Cel târziu astăzi (marţi), totul ar trebui să reintre în normal, renunţându-se astfel la programul redus de furnizare a apei, ne-a precizat Răzvan Manolache.

  Pe de altă parte, şi altor comune li s-a impus un program de furnizare a apei potabile. La Belceşti şi Focuri, sistarea temporară a fost cauzată de creşterea consumului.

  „Resursele din rezervoarele de înmagazinare Apavital se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora“, este explicaţia oferită pe pagina de internet www.apavital.ro. În acest caz, restricţiile sunt impuse până al sfârşitul lunii, cu program zilnic între orele 7-10 şi 17-22.

  Aceeaşi situaţie şi în Deleni, Cotnari, Scobinţi şi Cepleniţa.

  CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DOCUMENT. Guvernul a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile

  Guvernul decide, vineri seara, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, a anunțat premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern. Șeful...

  De astăzi, deputatul Petru Movilă a intrat în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi! (P)

  În cursul acestei zile, deputatul Petru Movilă şi-a depus la Biroul Electoral Judeţean Iaşi candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, din...

  Primarul Pantazi: Pascaniul este pe drumul cel bun!

  Municipiul Paşcani se afla într-o perioadă extrem de importantă, fără precedent din punct de vedere al investiţiilor publice. Dacă în anul 2011 era în...

  Opinii