2.2 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

Fără apă înainte de sărbători în mai multe blocuri din Târgu Frumos

Scandal uriaș în orașul Târgu Frumos în prag de sărbători. Locatarii unei asociații cu mai multe blocuri au rămas fără apă, după ce operatorul județean APAVITAL a sistat furnizarea din cauza datoriilor uriașe acumulate. S-ar fi ajuns în această situație, deoarece asociația încasa de la locatari doar consumul de apă declarat de aceștia, nu și pierderile și nu s-ar fi făcut citiri ale contoarelor, susțin reprezentanții operatorului.

Joi, 24 noiembrie, la sediul Primăriei din localitate a avut loc o întâlnire de lucru între autoritățile locale, reprezentanții APAVITAL, ai asociației cu pricina, 1 Mai, și locatarii, pentru găsirea unor soluții pe termen scurt dar și de durată.

Reprezentanții operatorului județean au precizat că asociația ar trebui să își ia angajamente de plată pentru debitele restante din ultimii ani, ce ajung la circa un milion de lei, pentru a relua furnizarea apei.

Sfaturile pentru locatari au fost de a se constitui în asociații pe fiecare bloc sau scară de bloc sau să încheie individual contracte cu furnizorul.

Subiectul a fost discutat și în ședința legislativului local, unde primarul, Ionel Vatamanu, a precizat că au fost găsite soluții pentru ca furnizarea apei să fie reluată. Și anume, conducerea asociației de proprietari și-ar fi luat angajamentul să plătească lunar o anumită sumă care să acopere plățile restante.

Potrivit celor spuse de reprezentanții operatorului ieșean, la scările unde au fost valori mai mici rămase restante a fost reluată furnizarea apei.

De precizat este faptul că în ultimii ani la Asociația de Proprietari 1 Mai au mai fost astfel de probleme.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow