4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Fantomele trecutului la Primaria Pascani. O societate aflata in insolventa pretinde ca are de incasat peste 9 miliarde de lei desi are de inapoiat 5 miliarde

Tupeu urias din partea unei societati din Iasi care a tras o teapa de miliarde de lei vechi Primariei Pascani. Zilele trecute administratia locala a primit o somatie de plata pentru o datorie de 9,4 miliarde de lei catre societatea LDP Iasi, din care peste 6 miliarde reprezinta penalitati de intarzaiere.
In acelasi timp aceeasi unitate economica, aflata in solventa are de inapoiat peste cca 5,2 miliarde de lei incasate in avans de la Primaria Pascani pentru amenajarea si asfaltarea stazii Calea Iasului, lucrari care nu au mai fost executate.

Reprezentantii admisnitratiei din Pascani sustin ca nu exista nici o restanta catre societatea aflate in subordinea Consiliului Judetean Iasi deoarece la acea vreme factura a fost refuzata la plata avand in vedere ca lucrarile erau doar pe hartie. Este vorba despre o pretinsa datorie de cca 3,3 miliarde de lei vechi la care au fost calculate penalitati aberante. Suma este compusa din doua facturi: una de 1, 7 miliarde pentru lucrari care urmau sa fie executate iar restul banilor pentru un deposit de pavele si borduri care nu au fost gasite de inspectorii de la Curtea de Conturi in urma unui control financiar.
Mai mult LDP Iasi avea incasate peste 5 miliarde de lei, tot in avans pentru lucrari care, de asemenea, nu au fost executate.

Dupa refuzul platii societatea LDP a actionat in judecata Primaria Pascani. Procesul a fost castigat fara ca reprezentantii administratiei locale sa isi apere interesele, asa incat, in acest moment Primaria Pascani este la un pas de a fi executata silit.

Mai exact din banii pascanenilor ar trebui platite 3,3 miliarde pentru lucrari neexecutate, 6 miliarde penalitati pentru incompetenta si nepasarea unor functionari din Primarie care au unitat sau nu au vrut sa mearga la process si inca 5,2 miliarde de lei vechi avans platit de fostul primar Grigore Craciunescu pentru executarea uor lucrari aflate doar pe hartie, suma aflata in curs de recuperare de la administratorii speciali ai LDP.
Vorbim, asadar, de o paguba de peste 14 miliarde de lei vechi pentru care nu raspunde nimeni, cel putin deocamdata.

Orizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow