More

  Familiile tinere de la Deleni au pământ de la stat, dar nu își fac case

  Array

  Tinerii din Deleni nu sunt interesaţi de ternul oferit de administraţia locală pentru construirea unei locuinţe. Până în acest moment au fost date 11 loturi de o mie mp, fiecare. Deşi au trecut câţiva ani, beneficiarii nu şi-au construit case.

  În şedinţa ordinară de ieri, 29 august a legislativului local din Deleni s-a aflat pe masa aleşilor locali un proiect de hotărâre prin care s-a reziliat concesionarea unor loturi de teren oferit tinerilor din comună pentru construirea unei locuinţe. Hotărârea a fost luată deoarece terenul a fost atribuit în 2009 şi 2013 dar beneficiarii nu s-au apucat de lucrări. Este vorba de 11 loturi cu suprafaţa de 1000 mp, fiecare.

  Iniţiatorul proiectului spune că beneficiarii terenului au fost înştiinţaţi de mai multe ori de administraţia locală că, conform legii, au un termen de un an de zile în care să se apuce de lucrări. Dintre aceştia însă, numai 3 au răspuns solicitărilor şi au cerut o perioadă mai lungă de timp să îşi facă casă, pentru că acum nu au bani.

  După minute de dezbateri, consilierii locali au hotărât să anuleze 8 contracte de concesiune, iar pentru altele trei să stabilească data de 30 iunie 2017 pentru începutul unei construcţii.

  Reamintim că tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani pot solicită primăriilor din mediu rural de care aparţin atribuirea gratuită a unei suprafeţe de teren de până la 1.000 mp, pe care îşi pot construi o locuinţa proprietate personală.

  Acelaşi lucru se aplică şi în cazul oraşelor, însă aici suprafeţele de teren sunt mai mici.

  Beneficiarul terenului este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului şi să o realizeze cu respectarea tuturor prevederilor legale în domeniul executării lucrărilor de construcţii.

  În cazul nerespectării condiţiilor impuse de lege, beneficiarului i se poate retrage, prin hotărâre a consiliului local, dreptul de folosinţă gratuită asupra terenului atribuit.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI