2.7 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Falsuri grosolane in programul ,,Zilele Mihail Sadoveanu”. Directoarea Casei de Cultura din Pascani a cerut 6000 de lei pentru plata unor premii la un concurs de proza organizat de altii

Falsuri grosolane in programul de activitati al Casei de Cultura din Pascani, in cadru Zilelor Mihail Sadoveanu”. Conducerea instiutiei sustine ca va organiza, la Pascani, festivitatea de premiere a castigatorilor ,,Concursului National de Proza M Sadoveanu”, editia a IV, eveniment pentru care ar avea nevoie de 6000 de lei de la bugetul local. Primaria a aprobat programul iar banii au fost deja virati in contul Casei de Cultura desi concursul si premierea sunt organziate de Muzeul Literaturii din Iasi, nu de Casa de Cultura din Pascani.
Directoarea Marioara Preutu nu a fost de gasit pentru a explica cum anume ar urma sa fie cheltuiti acesti bani. De asemenea nci reprezentantii Primariei nu au avut o explicatie in acest sens.
Situatia a fost clarificata de muzeograful Liviu Apetroaie. El a subliniat ca editia din acest an a concursului de proza este organizata si sustinuta financiar de Muzeul Literaturii din Iasi nu de Primaria Pascani si ca in programul Casei de Cultura s-ar fi strecurat o eroare.
,, Concursul de proza este organziat de Muzeul de Literatura din Iasi, cu sprijinul unor sponsori. Avem in vedere o colaborare cu institutia din Pascani pentru organziarea altor evenimente cultural in cadrul ,,Zilelor Mihail Sadoveanu” din acest an. Am inteles ca se intentioneaza premierea unor oameni de cultura din Pascani si chiar din Iasi dar actiunea nu are nici o legatura cu castigatorii concursului de proza…” a spus reprezentantul Muzeului Literaturii din Iasi.
Mentionam ca nu este prima data cand in programul Casei de Cultura, aprobat de Consiliul Local, apar activitati cultural- artistice care, dupa ce au fost bugetate, nu mai sunt organizate din diverse motive.
Orizont.info

Casa de Cultura_program

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow