10.5 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Falsuri grosolane in programul ,,Zilele Mihail Sadoveanu”. Directoarea Casei de Cultura din Pascani a cerut 6000 de lei pentru plata unor premii la un concurs de proza organizat de altii

Falsuri grosolane in programul de activitati al Casei de Cultura din Pascani, in cadru Zilelor Mihail Sadoveanu”. Conducerea instiutiei sustine ca va organiza, la Pascani, festivitatea de premiere a castigatorilor ,,Concursului National de Proza M Sadoveanu”, editia a IV, eveniment pentru care ar avea nevoie de 6000 de lei de la bugetul local. Primaria a aprobat programul iar banii au fost deja virati in contul Casei de Cultura desi concursul si premierea sunt organziate de Muzeul Literaturii din Iasi, nu de Casa de Cultura din Pascani.
Directoarea Marioara Preutu nu a fost de gasit pentru a explica cum anume ar urma sa fie cheltuiti acesti bani. De asemenea nci reprezentantii Primariei nu au avut o explicatie in acest sens.
Situatia a fost clarificata de muzeograful Liviu Apetroaie. El a subliniat ca editia din acest an a concursului de proza este organizata si sustinuta financiar de Muzeul Literaturii din Iasi nu de Primaria Pascani si ca in programul Casei de Cultura s-ar fi strecurat o eroare.
,, Concursul de proza este organziat de Muzeul de Literatura din Iasi, cu sprijinul unor sponsori. Avem in vedere o colaborare cu institutia din Pascani pentru organziarea altor evenimente cultural in cadrul ,,Zilelor Mihail Sadoveanu” din acest an. Am inteles ca se intentioneaza premierea unor oameni de cultura din Pascani si chiar din Iasi dar actiunea nu are nici o legatura cu castigatorii concursului de proza…” a spus reprezentantul Muzeului Literaturii din Iasi.
Mentionam ca nu este prima data cand in programul Casei de Cultura, aprobat de Consiliul Local, apar activitati cultural- artistice care, dupa ce au fost bugetate, nu mai sunt organizate din diverse motive.
Orizont.info

Casa de Cultura_program

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI