4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Falsificatori de bancnote la Targu Frumos

Persoanele care au fost prinse zilele trecute cu 2.000 de euro în cupiuri false ar fi membri ai unei reţele care a plasat monedă falsă pe mai multe ţări din Europa. Anatolie Cladicov, Ion Cibotaru şi Silviu Andrei Poiană sunt cele trei persoane identificate de anchetatori în acest caz, însă procurorii consideră că gruparea ar fi formată şi din alte persoane, şi continuă cercetările.
„Primele tipografii clandestine au fost găsite în Italia. Banii au ajuns pe piaţa europeană şi apoi românească. De exemplu, primele bancnote de 100 de euro au fost descoperite la nivel european în Franţa, în 2003, şi în 2006 în România. Primele bancnote de 20 de euro au fost descoperite în ţară în 2005, la Sibiu, iar în Europa în 2003. Până acum au fost retrase peste 219.000 de bancnote. Toate au fost confecţionate prin metoda offset“, a precizat procurorul Vasile Airinei, din cadrul DIICOT Iaşi.

Cei 2.000 de euro falşi descoperiţi la Târgu Frumos au ajuns în România din Italia şi ar fi trebuit să ajungă în Republica Moldova.
Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow