8.8 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Facturile mari la căldură îi scot pe păşcăneni din casă

Factura la caldura pe luna trecuta i-a scos pe pascaneni din casa. Pretul a crescut cu pana la 60% astfel ca oamenii au luat cu asalt sediul regiei de termoficare pentru a cere lamuriri. Insa doar cu atat au ramas, deoarece nu este vorba de vreo greseala. Guvernul nu a mai acordat subventii pentru caldura, astfel ca tariful pentru gigacalorie a crescut simtitor din ianuarie.

Facturile la caldura pe luna ianuarie au crescut semnificativ fata de anul trecut. Pascanenii vor scoate din buzunar cu pana la 60% mai mult, deoarece pretul pe gigacalorie s-a marit cu 108 lei in lipsa unei subventii de la stat. Rand pe rand, zeci de pascaneni au mers la sediul regiei de termoficare pentru a cere explicatii, cu gandul ca ar fi vorba de o greseala. Insa, modul de facturare a fost corect.

Disperati, oamenii au inceput sa vina si la Primaria Pascani in speranta ca alesii locali ii vor ajuta. Astazi, la audiente, un batran a prezentat viceprimarului Vasile Axinte factura la caldura pe ianuarie, in suma de 715 lei. Este mai mare cu aproape 300 de lei fata de plata facuta in decembrie anul trecut.

Barbatul locuieste impreuna cu sotia sa intr-o casa cu o suprafata de aproape 60 mp. Impreuna au venituri de circa 1300 lei, astfel ca 80% din bani se vor duce pe o singura factura.

Mentionam ca Primaria Pascani acorda o subventie pentru caldura, care acopera diferenta dintre pretul de productie, de 323 lei si cel de facturare, de 256 lei. Anul trecut, in ultimele trei luni, statul a dat administratiei locale 11 miliarde de lei vechi care a fost ca un ajutor la caldura pentru populatie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow