More

  Facturile la energie vor crește și în anul 2018

  Array

  După scumpirea de 8% din iulie şi estimata creştere de preţ din octombrie, şi anul viitor va veni cu prețuri mai mari la energie. De la 1 ianuarie piaţa se liberalizează complet, iar o soluţie pentru scăderea facturilor ar fi schimbarea furnizorului, dar numai după studierea atentă a ofertelor.

  Contractele încheiate între producători şi furnizori pentru energia livrată anul viitor s-au făcut în august la preţuri cu 23% mai mari decât anul trecut. Scumpirile se vor transfera, într-o anumită măsură, şi în facturile consumatorilor casnici, mai ales că de la 1 ianuarie piața va fi complet liberalizată.

  Marea majoritate a celor peste 8 milioane de consumatori casnici primesc acum serviciul universal tradiţional. Doar aproximativ 8% au schimbat furnizorul, pentru facturi ceva mai mici.

  Chiar reprezentanţii furnizorilor recomandă studierea atentă a ofertelor, a preţurilor, dar şi a drepturilor şi obligaţiilor din contract. Comparatorul de preţuri publicat de ANRE arată diferenţe de până la 19% pentru cei care schimbă furnizorul, dar în factură o astfel de scădere este de fapt de 5%.

  În plus, furnizorii eligibili nu au la fel de multe obligaţi precum cei care oferă serviciul tradiţional. Asta poate însemna că în cazul unei avarii remedierea ar putea dura mai mult. Însă, clienţii nemulţumiţi au dreptul să schimbe furnizorul, gratuit, în 21 de zile, şi chiar să revină la serviciul universal.

  Sursa

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet