More

  Facturile la apă pot fi plătite cu cardul

  Array

  Încă un motiv să închei convenţia invidividuala la apă. Apa Vital pune la dispoziţia abonaţilor o platformă prin intermediul căreia se poate obţine facturile în format electronic iar plata se face direct de pe card. În acest fel nu mai este nevoie să ajungi la casieriile societăţii şi nici să plăteşti în plus pentru primirea facturii, acasă în plic. Noile facilităţi pot fi accesate direct de pe site-ul operatorului.
  Totodată abonaţii sunt notificaţi prin SMS când sunt emise noile facturi şi când au depăşit termenul de plată.
  Primii beneficiari ai acestor servicii sunt abonaţii de la case sau cei de la blocuri care au contracte sau convenţii individuale. Şi cei care fac parte din asociaţiile de proprietari sau prin intermediul reprezentanţilor de scară pot primi facturi individuale dacă încheie convenţiile de distribuţie cu operatorul ieşean. Pentru asta trebuie îndeplinite mai întâi câteva condiţii: să fie aplicată aceeaşi soluţie pentru toţi locatarii din scara blocului, restantele să fie achitate sau măcar asumate la plata iar reprezentantul de scară sau al asociaţiei să aibă semnat contractul de furnizare pentru apă şi canalizare. Convenţiile vor avea valabilitate doar până la 31 decembrie acolo unde nu vor fi înfiinţate asociaţii de proprietari.

  Menţionăm că hotărârea privind metodologia de încheiere a convenţiilor şi de repartizare a consumurilor a fost anulată de Consiliul Local din cauza amendamentelor ilegale aduse consilierii din opoziţie. Executivul pregăteşte o şedinţă de urgenţă pentru că proiectul să fie din nou aprobat în formă convenită cu Apă Vital.

  Iata comunicatul de pe site-ul ApaVital:

  ApaVital oferă facilități adaptate cerințelor tehnologiei actuale

  Pentru că timpul utilizatorilor noștri este prețios, ApaVital continuă eforturile de simplificare a activităților pe care le desfășoară în relația cu abonații, prin crearea de instrumente de lucru adaptate cerințelor tehnologiei actuale, utilizabile prin intermediul propriei platforme online.

  În prezent, utilizatorii ApaVital primesc notificări de emitere a facturilor și notificări privind termenul de scadență prin intermediul aplicației SMSender, își pot consulta facturile pe site-ul ApaVital, pentru a afla informații despre debite, penalități, plăți efectuate sau detalii despre factură, beneficiază de posibilitatea de a a-și plăti facturile la apă, în condiții de siguranță deplină, cu ajutorul unui card bancar, direct pe portalul www.apavital.ro. De asemenea, utilizatorii ApaVital pot opta pentru primirea în format electronic a facturii pentru serviciile de apă și de canalizare, prin simpla completare a unui formular tip cerere transmis la ApaVital.

  Ultima facilitate pusă în practică de ApaVital, menită să fluidizeze activitatea în relația cu utilizatorii, constă în oferirea posibilității transmiterii autocitirii apometrului direct pe site-ul www.apavital.ro. Autocitirea poate fi transmisă la secțiunea Clienți/Factura mea, după ce, în prealabil, utiizatorii au realizat operațiunile de logare la contul de client.

  Indexul apometrului de branșament se comunică în perioadele de transmitere a indexului apometrului de brașament, stabilite prin graficul de citiri consemnat în contractul încheiat cu ApaVital (luni pare/luni impare), cu excepția ultimelor șase zile din lună.

  Autocitirea se înscrie în meniul Clienți/Factura mea de pe site-ul www.apavital.ro, urmând următorii pași:

  – Se introduce indexul înregistrat pe apometru în câmpul index nou;

  – După salvarea datelor apare un semn grafic, o bifă verde, care certifică înregistrarea indexului;

  – Părăsirea aplicației se face prin apăsarea butonului delogare.

  Din șase în șase luni, ApaVital efectuează obligatoriu citiri la branșamentul utilizatorilor. Asigurarea accesului la apometrul de branșament este singura cale de a oferi un serviciu corect facturat şi posibilitatea de a avea un control asupra consumurilor şi a funcţionării instalațiilor interioare.

  ApaVital va continua să-și perfecționeze sistemul de lucru, pentru a simplifica activitățile și a reduce durata de primire și de transmitere a informațiilor specifice serviciilor oferite.

  Biroul de Presă ApaVital

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Oficial: Se vor putea semna contracte pe piaţa concurenţială de energie până la sfârșitul lunii iunie

  De la 1 ianuarie 2021, preţul energiei electrice nu mai este reglementat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În acest context,...

  Măștile din pânză rămân eficiente, susține OMS. Ce spune despre utilizarea FFP2

  Măştile din pânză sunt eficiente, susține OMS, chiar și în fața noilor mutații ale Covid-19. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că modul de...

  Profesori ieşeni au realizat un ghid care-i ajută pe elevi să înţeleagă valoarea banil

  Profesorii din întreaga ţară care sunt dornici să ajute elevii să înţeleagă valoarea banilor şi importanţa economisirii, investiţiilor şi planificării financiare, indiferent de disciplinele...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI