17 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Facturi uriase la apa din cauza unui cititor de apometre mincinos. Oamenii vor sa anunte Politia

Scandal din cauza unui salariat incompetent de la Apa Vital. 17 familii au primit facturi uriase la apa pentru ca reprezentantul societatii a pus din burta indexul in loc sa il citeasca la fata locului. Astfel toti locatatii de pe strada Abator au primit facturi cu pierderi la apa de 4 ori mai mari decat consumurile, de pana la 133 de mc.
Speriati de cat trebuie sa plateasca oamenii s-au dus la sediul Apa Vital din Pascani pentru a cere lamuriri. Au cerut interventia unei echipe la fata locului pentru verificarea apometrului general deoarece caminul general este plin cu apa.
In urma verificarilor suspiciunile lor au fost confirmate. Apa din camin a fost scoasa cu o pompa pentru a putea fi citit apometrul. S-a constatat ca indexul este mai mic cu 240 de mc decat cel trecut in facturi. Mai mult apa curge de luni de zile din cauza unei tevi sparte inainte de apometru.
Oamenii spun ca vor sa faca plangere la Politie pentru furt de apa si abuz in serviciu, daca nu sunt scazute din facturi pierderile la apa.
Conducerea Apa Vital recunoaste ca facturile au fost incarcate si urmeaza sa fie rectificate.
Nu vor fi scazute toate pierderile de apa ci doar cele rezultate din citirea corecta a apometrului. Restul urmeaza sa fie impartita locuitorilor pe motiv ca reteaua de apa este pe domeniul privat.
Mentionam ca in prezent Apa Vital se judeca cu Primaria Pascani in urma anularii hotararilor de delegare a serviciilor de apa si canalizare, prin votul consilierilor locali.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow