25.2 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022
Array

Facturi mai mari pentru apa de ploaie din cauza măsurătorilor meteo

Suspiciuni în legătură cu datele meteorologice în funcție de care se calculează canalizarea şi epurarea apei meteorice de la Paşcani.

Primăria municipiului a refuzat să achite factura pentru luna iulie în valoare de 88.000 de lei deoarece cantităţile de precipitaţii înregistrate ar fi prea mari în condiţiile în care în acestă perioadă a fost caniculă şi secetă. Cifrele au fost înregistrate de un pluviometru amplasat într-o gospodărie din suburbia Blăgeşti şi confirmate de măsurătorile făcute de o societate Agricolă. Totuşi aparatul achiziţionat de curând şi amplasat în curtea primăriei indică precipitaţii mult mai mici în aceeaşi perioada a anului motiv pentru care Primăria Paşcani solicită o recalculare a facturii.

În aceeaşi situaţie se află şi societăţile comerciale care plătesc apa meteorică în funcţie de măsurătorile de la Blăgeşti. Adminsitratia din Paşcani face demersuri ca echipamentele amplasate în curtea insituţiei să fie recunoscute iar datele înregistrate aici să fie folosite în determinarea cantităţilor de precipitaţii.

Menţionăm că operatorul ieşean Apa Vital facturează canalizarea şi epurarea apei meteorice în funcţie de datele oficiale primite de la Agenţia Naţională de Meteorologie, conform măsurătorilor din teren.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow