-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Facturi mai mari la gaze şi energie electrică, din cauza legii care prevede ca orice consumator să se racordeze gratuit la reţea

O lege votată anul trecut prevede ca orice consumator care vrea să îşi racordeze casa la gaze sau energie electrică să o poată face gratuit. Acum, ministrul Energiei spune că prevederea s-a dovedit a fi una păguboasă. Şi, din cauza ei, românii s-ar putea alege cu facturi mai mari.

Ministrul Energiei a anunţat că tocmai legea care a fost votată anul trecut a dus, în primul rând, la o avalanşă foarte mare de solicitări din partea consumatorilor, din partea românilor, unele dintre aceste solicitări fiind aberante.

Spunem asta pentru că au fost persoane care au solicitat racordarea gratuită fie la energie electrică, fie la gaze, dar care se află la o distanţă foarte mare faţă de reţea, astfel că aceste costuri nu pot fi suportate.

Ministrul Energiei spunea şi că acest număr mare de solicitări din partea românilor a dus la imposibilitatea ca firmele existente pe piaţă să suporte toate aceste cereri din partea românilor.

Ministrul Energiei vrea să introducă în Parlament modificarea acestei legi astfel încât racordările gratuite să poată fi făcute doar în cazul în care cel care solicită acest lucru este la cel mult şapte metri de reţea şi nu la 2,5 kilometri, cum au existat anumite cereri.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow