-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Facturi la apă duble față de consumul real pentru zece familii de pe strada Abator din Pașcani

Zece familii de pe strada Abator din municipiul Pașcani reclamă că de ani de zile plătesc nejustificat zeci de metri cubi de apă puși în plus pe facturile emise de operatorul județean APAVITAL Iași, deși la ei în gospodărie nu este nici o pierdere. În ultima factură, unul dintre aceștia susține că are peste 40 de mc de apă facturați în plus, față de consumul propriu, de circa 35 de mc.

Sătui de această situație, oamenii s-au întâlnit luni, 9 ianuarie, cu un reprezentant al societății pentru a cere rezolvarea acestei probleme.

Pășcănenii spun că situația această este de mai mulți ani și că pierderile ar fi chiar în căminul din stradă unde este contorul general și de unde sunt branșate toate cele zece gospodării.

Gheorghe Vlasie, comunicatorul APAVITAL a susținut că locația a fost verificată și că nu a fost găsită nici o problema. El crede că problema ar fi undeva pe rețea, iar că operatorul ieșean nu poate interveni deoarece țevile trec pe proprietate privată. Instalația a fost făcută cu ani în urmă și este una artizanală. Una dintre soluții ar fi ca APAVITAL să construiască o rețea nouă, investiție cuprinsă deja în bugetul pentru anul acesta și care era planificată pentru a fi scoasă la licitație. Dat fiind faptul că pășcănenii reclamă pierderi tot mai mari de la o lună la alta, se ia în considerare ca instalația să fie făcută mai repede cu muncitorii operatorului ieșean și că urmează să fie luată o decizie în acest sens.

De precizat este faptul că în urmă cu opt ani, tot pe strada Abator, 17 familii au primit facturi uriașe după ce un salariat al societății ar fi pus din pix un index, fără să îl citească la fața locului. Asta deoarece căminul era plin cu apă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow