More

  Facturi individuale la apă şi pentru contractele semnate de reprezentanţii de scară

  Array

  Precizări importante pentru păşcănenii de la bloc care nu au sau nu pot încheia contracte individuale la apă şi canalizare. Operatorul ieşean a hotărât să emită facturi individuale şi acolo unde serviciile sunt furnizate prin intermediul reprezentanţilor de scara sau al asociaţiilor de proprietari, tocmai pentru că locatarii să îşi poată achita singuri consumurile şi sa nu depindă de vecini. Anunţul a fost făcut aseară chiar de directorul tehnic al societăţii, în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”, de la BIT TV.
  Măsură urmează să fie implementată la cerere, contra sumei de 1,5 lei/pe lună. Mai exact pe baza citirilor şi consumurilor de apă furnizate de reprezentantul scării vor fi emise facturi individuale iar achitarea lor se va face la casierii.

  Singura condiţie este ca locatarii să încheie contractele de furnizare şi să îşi asume consumurile nefacturate în ultimul an de zile. Ele vor fi trecute pe aceeaşi facturi. Cei care au datorii mari şi nu le pot achita pot să le eşaloneze la plata pe o perioadă de câteva luni de zile. Mai mult acolo unde sunt cazuri sociale, Primăria ar trebui să intervină cu ajutoare de urgenţă.

  Noile prevederi îi ajută şi pe reprezentanţii de scară mai ales pe cei care vor să semneze contractele de furnizare. Odată cu facturarea individuală dispar suspiciunile cu privire la răspunderea materială. Altfel spus ei nu au avut şi nu vor avea nici o responsabilitate pentru recuperarea restantelor, iar facturile neachitate pot fi recuperate prin executare silită, fără procese.

  Apa Vital are de recuperat de la Paşcani peste un milion de euro pentru serviciile furnizate din vara anului trecut şi până acum. Directorul societăţii a spus după data de 1 septembrie Apa Vital va închide apa doar acolo unde locatarii sunt de rea credinţă şi nu vor să intre în legalitate, nu şi în scările unde sunt preocupări pentru incheierea contractelor. Până acum problema a fost rezolvată în 218 scări de bloc din cepe 400 în cartierele de case şi la societăţile comerciale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI