Array

Facturi individuale la apă şi pentru contractele semnate de reprezentanţii de scară

Precizări importante pentru păşcănenii de la bloc care nu au sau nu pot încheia contracte individuale la apă şi canalizare. Operatorul ieşean a hotărât să emită facturi individuale şi acolo unde serviciile sunt furnizate prin intermediul reprezentanţilor de scara sau al asociaţiilor de proprietari, tocmai pentru că locatarii să îşi poată achita singuri consumurile şi sa nu depindă de vecini. Anunţul a fost făcut aseară chiar de directorul tehnic al societăţii, în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”, de la BIT TV.
Măsură urmează să fie implementată la cerere, contra sumei de 1,5 lei/pe lună. Mai exact pe baza citirilor şi consumurilor de apă furnizate de reprezentantul scării vor fi emise facturi individuale iar achitarea lor se va face la casierii.

Singura condiţie este ca locatarii să încheie contractele de furnizare şi să îşi asume consumurile nefacturate în ultimul an de zile. Ele vor fi trecute pe aceeaşi facturi. Cei care au datorii mari şi nu le pot achita pot să le eşaloneze la plata pe o perioadă de câteva luni de zile. Mai mult acolo unde sunt cazuri sociale, Primăria ar trebui să intervină cu ajutoare de urgenţă.

Noile prevederi îi ajută şi pe reprezentanţii de scară mai ales pe cei care vor să semneze contractele de furnizare. Odată cu facturarea individuală dispar suspiciunile cu privire la răspunderea materială. Altfel spus ei nu au avut şi nu vor avea nici o responsabilitate pentru recuperarea restantelor, iar facturile neachitate pot fi recuperate prin executare silită, fără procese.

Apa Vital are de recuperat de la Paşcani peste un milion de euro pentru serviciile furnizate din vara anului trecut şi până acum. Directorul societăţii a spus după data de 1 septembrie Apa Vital va închide apa doar acolo unde locatarii sunt de rea credinţă şi nu vor să intre în legalitate, nu şi în scările unde sunt preocupări pentru incheierea contractelor. Până acum problema a fost rezolvată în 218 scări de bloc din cepe 400 în cartierele de case şi la societăţile comerciale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...