16.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

RAGCL Pascani ne arde la buzunare: Facturi de groaza la incalzire, pentru luna decembrie, chiar si pentru cei care nu consuma

 

 

Iarna de cosmar pentru pascaneni. Dupa gerul de afara, facturile la caldura vor goli de tot buzunarele pascanenilor. Asta deoarece centralele termice ale regiei locale de termoficare Pascani au consumat cantitati impresionante de combustibil in luna decembrie, facturile la furnizorul de gaz fiind de cateva miliarde de lei vechi, aproape dublu fata de o luna obisnuita de iarna.

Unii dintre pascaneni au primit deja facturile pentru luna decembrie, la caldura si apa calda, in unele cazuri costurile fiind de aproape 700 de lei pentru un apartament cu 3 camere.

Nici cei care au incercat sa faca economii nu au scapat mai ieftin. De exemplu, un locatar de la blocul A1 situat in  fata Spitalului CFR Pascani, care locuieste intr-un apartament cu doua camera a primit o facture de 515 lei pentru luna decembrie. Asta desi a incalzit o singura camera si aceea cu repartitoarele reglate cu zgarcenie, in restul casei fiind oprita caldura. Batranul este disperat, caci are o pensie de doar 132 de lei pe luna, ceea ce inseamna ca ar avea nevoie de 4 pensii lunare fara sa cheltuie ceva pentru mancare si medicaemnte ca sa achite o singura factura la incalzire.

O situatie asemanatoare este si cea a unui pensionar din cartierul Micro. El a primit o factura pentru luna decembrie de 280 lei, mai mare cu cca 30% decat in iarna anului trecut desi locuieste intr-un apartament cu doua camere mici.

Si cei care s-au debransat de la sitemul centralizat de incalzire si au montat centrale proprii au primit facturi mai mari. Unul dintre locatari spune ca trebuie sa achite pentru ultima luna a anului trecut suma de 45 de lei, desi nu mai foloseste agent termic de la RAGCL.

Totusi sunt si pascaneni fericiti dupa ce au primit facturile la incalzire. Asta pentru ca, in mod surprinzator, trebuie sa plateasca mai putin decat pentru o luna de toamna. Este si cazul unei pascanence de la blocul T6, care  locuieste intr-o garsoniera. Desi a tinut caldura deschisa pentru ca a fost ger afara, in luna decembrie are de platit mai putin decat in luna noiembrie.

Reprezentantii regiei locale de termoficare refuza sa face orice declaratie in legatura cu acesta situatie, pe motiv ca inca se mai fac calcule si ajustari. Nemultumirile cetatenilor au ajuns insa si in atentia Consiliului Local. Unii consilieri se gandesc deja sa propuna un proiect de hotarare prin care sa fie diminuat impactul negativ al acestor facturi asupra familiilor cu venituri mici.

Mentionam ca cea mai scumpa factura pe luna decembrie 2012 este de 7 milioane pentru un apartment de 3 camere. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow