14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Facilitatile pentru transportul in comun suspendate la Pascani, din lipsa unei hotarari

 

Inceput de an cu probleme pentru persoanele cu handicap si pensionarii cu venituri mici. Peste o suta de persoane nu beneficiaza de reduceri sau gratuitati pe transportul public in comun de la RAGCL, deoarece adminsitratia locala nu a initiat inca un proiect de hotarare privind bugetarea acestor facilitate.

Acesta situatie se intampla de ani de zile asa incat abonamentele subventionate pentru aceste categorii defavorizare sunt suspendate in primele luni ale anului deoarece hotarare privind asigurarea finantarii de la bugetul local a expirat de fiecare data la sfarsitul anului. Este vorba despre aproape 100 de persoane cu handicap si insotitorii acestora, care au beneficiat de astfel de scutiri pana la 31.12.2012.

Anul trecut pretul unui abonament lunar a fost de 66 lei/persoana, cheltuielile fiind suportate integral din bugetul Primariei. In acest an procedura urmeaza sa fie reluata asa incat beneficiarii sa-si reintre in drepturi. Edilul municipiului spune ca va initia un poiect de hotarare pentru urmatoarea sedinta care va avea loc pana la sfarsitul acestei luni. Pana atunci, batranii sunt nevoiti sa isi amane deplasarile in oras sau daca nu sa –si imparta putinii banuti pe care ii au si pentru biletele de calatorie.

La sediul Regiei se primesc deja dosarele pentru cei care vor sa beneficize de gratuitati si reduceri pe transportul in comun, si in acest an. In schimb elevii si ceilalalti pensionari beneficiaza de reduceri fara nici o intrerupere. Asta deoarece casa de Asigurari si Inspectoratul Scolar Judetean s-au preocupat din timp sa asigure cadrul legal si sa incheie contractile de finantare. ziarulorizont.info

Alte articole