13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Facilitati pentru plata restentelor la inchirieri si concesiuni

Vesti bune pentru pascanenii care au restante la bugetul local, la plata concesiunilor si inchirierilor de terenuri sau locuinte. Legislativul local a aprobat o procedura pentru esalonarea la plata si stergerea penalitatilor si majorarilor de intarzaiere, in sedinta ordinara din 30 mai a.c.
Pana acum, astfel de facilitati au fost acordate doar chiriasilor de la blocurile ANL dar in proiectul propus de primarul Marius Pintilie au fost inclusi si restantierii care au datorii pentru concesiunea sau inchirierea terenurilor aflate in proprietatea publica sa privata a municipiului.
Propunerea a fost aprobata de majoritatea consilierilor pascaneneni, desi administratia locala nu a prezentat o situatie cu restantierii si sumele datorate bugetului local.

Consilierul Mihai `Dediu a atras atentia ca se creaza un precedent periculos si ca nu ar fi o masura echitabila fata de cei care isi achita la timp taxele si impozitele locale.
De asemenea consilierul Sorin Olariu a solicitat lamuriri privind termenile de plata si de ce nu au fost reziliate contractele celor care nu au mai platit de luni sau ani de zile chiriile sau concesiunile.
In acelasi context sefa Serviciului de Finante Locale a precizat ca in majoritatea cazurilor sunt restante mai vechi, pentru care au fost deschise actiuni in instanta.

Conform hotararii, cei care isi vor achita toate datoriile vor fi scutiti de la plata penalitatilor si majorarilor de intarzaiere. Cei care nu pot sa o faca si au restante mai mari de 2000 lei beneficiaza de esalonarea datoriilor pe o perioada de maxim cinci ani de zile, in functie de suma datorata. Trebuie depusa o cerere in maxim 60 de zile de la data publicarii hotararii si va fi incheiata o conventie de plata, al carui grafic de rambursare va fi stabilit in maxim 180 de zile calendaristice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow