13.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Facilitati pe transportul public local pentru pascaneni. Acestia vor fi monitorizati printr-un sistem inedit

georgeta sandu

Autoritatile locale ofera si in acest an gratuitati si facilitati pe transportul public local veteranilor de razboi si vaduvelor, persoanelor cu handicap, insotitorii si asistentii personali ai acestora, anumitor categorii de pensionari cat si elevilor.

Astfel, veteranii de razvoi, vaduvele acestora, personele cu handicap alaturi de insotitorii si asistentii personali ai acestora, vor primi abonamente gratuite valabile pe parcursul unui an calendaristic.

Referitor la anumite categorii de pensionari este vorba despre cei al caror venit este de pana la 400 lei/luna, ei vor beneficia de 6 calatorii gratuite dus-intors intr-o luna.

Pentru elevi, s-a aprobat subventionarea cu 50% din valoarea unui abonament stabilit pe durata semestrelor scolare pentru anul 2013.

Un fapt inedit este felul in care conducerea orasului doreste sa monitorizeze persoanele care beneficiaza de aceste facilitati introducerea unor sisteme cu card. Asta pentru a avea control asupra modului de facturare si decontare a sumelor la acest capitol din bugetul local.

Consilierii le-au dat celor de la RAGCL termen ca pana in luna martie sa introduca acest sistem.

Acest lucru nu a fost pe placul conducerii regiei, Georgeta Sandu spunand ca aceste sisteme au fost implementate si la alte societati din tara dar nu se merita o asemenea investitie la Pascani, pentru ca este mult prea costisitoare. Tot ea a vrut sa stie cine va suporta costurile pentru aceasta investitie, pentru ca RAGCL nu dispune de banii necesari.

Consilierul PNL, Marius Pintilie crede ca regiei pascanene i-ar trebui acordat mai mult timp pentru a implementa un astfel de sistem de monitorizare si ca cei de acolo ar trebui ajutati mai mult in acest sens, pentru ca societatea sa aduca profit si din transportul public local.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow