14.7 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

“Fabrica de vedete” din Paşcani închisă de inspectorii antifrauda

anaf 2

Fabrica de vedete din Paşcani a fost închisă de inspectorii antifrauda. Controlul a avut loc în cursul zilei de astăzi la studioul foto improvizat într-un spaţiu comercial de pe Esplanada, în urma numeroaselor reclamaţii făcute de cetăţeni. După câteva ore de verificări, reprezentanţii ANAF au constatat că au fost încasate mai multe sume de bani fără emiterea de bonuri fiscale. Studioul a fost închis pentru o perioada de o lună de zile iar patronii sancţionaţi cu o amendă  între 22.000 şi 27.000 de lei. Se pare că nu sunt la prima abatere de acest fel.
Fabrica de vedete din Paşcani nu este altceva decât o nouă modalitate de a scoate bani, pusă la cale de o societate din Bucureşti. Activitatea a început pe Esplanada, de câteva luni de zile. Trecătorii, mai ales cei care au copii, sunt convinşi să se lase fotografiaţi cu promisiunea că vor ajunge vedete în diferite cataloage internaţionale de modă pentru firme de prestigiu. Acum, una dintre protagonistele acestei afaceri a plecat însoţită de agenţii de pază. A refuzat să dea explicaţii jurnaliştilor şi celor care aşteptau să fie despăgubiţi.
În doar câteva zeci de minute, în fata studioului improvizat, s-au adunat  mai multe persoane supărate printre ei şi o familie venită de curând de la muncă din strainatate. Au fost abordaţi şi convinşi să dea peste 1000 de lei pentru un album de fotografii pe care nu l-a primit.
Şi alţi cetăţeni au păţit la fel. Unii au plătit mai mult, alţii mai puţin. Sunt vizaţi mai ales cei care poartă bijuterii sau cei veniţi în vacanţă, din străinătate.
Cazul ajuns şi în atenţia Poliţiei Paşcani în urma reclamatiilor făcute de cei care se simt înşelaţi. Ancheta este încă în desfăşurare. Societatea a fost sanctionata si de Autoritatea pentru Protectia Consumatorului din Iasi, tot in urma unor sesizari.

Alte articole