3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

Extinderile de gaz din suburbii, funcționale pana in toamna

Vesti bune pentru locuitorii din suburbiile municipiului Pașcani acolo unde anul trecut au fost făcute lucrări de extindere a rețelelor de gaz metan. Locuitorii care și-au făcut deja sau urmează sa isi facă branșamente individuale, vor avea acces la gaz metan in toamna acestui an. In prezent situația este blocată din cauza unor neînțelegeri între furnizorul de gaz si administrația locala. Delgaz Grid refuza însușirea investițiilor si decontarea unor cheltuieli, conform prevederilor legale, pe motiv ca nu a fost anunțată din timp sa supravegheze si sa verifice lucrările iar contractul nu poate fi semnat deoarece între timp a fost modificata legislația. Deputatul PNL Sorin Nacuta a solicitat intervenția Autorității Naționale de Reglementare, pentru clarificări. O discuție in acest sens a avut loc in cursul zilei de 7 iulie la care a participat si directorul furnizorului de gaz.

`Situații similare sunt in mai multe localități din țară. De asemenea sunt necesare clarificări si cu privire la sursa de decontare a cheltuielilor de branșare. Conform unor recente modificări legislative cheltuielile privind racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale ar trebui suportate de operator, dar sunt forte multe cereri iar rezolvarea lor este programată, in timp, in functie de banii disponibili, chiar si pana in 2030.
In același timp administratiile locale nu pot interveni pentru realizarea investițiilor din bani publici.

Parlamentarul pascanean spune ca intenționează sa propune spre dezbaterea Camerei Deputaților o modificarea legislației specifice, așa încât autoritățile locale sa aibă posibilitatea realizarii branșamentelor la gaz si pentru o serie de clarificări.

Menționam ca in momentul de fata la Pașcani o investiție de aproape 1 milion de lei, începută de fosta administratie, este nefuncțională iar restul lucrărilor de extindere a rețelelor de gaz prevăzute in contract, pe alte străzi din municipiu, au fost blocate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Regulament pentru parcari, in dezbatere publica. Cine si in ce conditii poate obtine un loc de parcare -DOC

Primaria municipiului Pascani a pus in dezbatere publica un proiect de Regulament privind folosirea terenilor pentru parcarea...

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului. Olariu: Nu a terminat facultatea. Sa arate diploma de inginer! Pintilie: Nu comentez…!

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului Pascaniului, Marius Pintilie. Un consilier local din opozitie sustine ca edilul...

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI