-1.1 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Extindere de retele de gaz, pe 35 de strazi din Pascani

Vesti bune pentru pascanenii din suburbii care nu au inca acces la gaz metan. Edilul municipiului a anuntat ca lucrarile de extindere a retelelor vor continua si in acest an pe 35 de strazi din Pascani, Lunca Blagesti, Gastesti si Bosteni. Valoarea investiei este estimata la 1,6 milioane lei iar banii sunt cuprinsi in propiectul de buget care urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local, in a doua parte a acestei luni.

„Și în acest an va continua proiectul de extindere conducte de distribuție gaze naturale în Municipiul Pașcani. Valoarea proiectului este de aproape 1.600.000 lei. Vorbim aici despre 35 de străzi din Pașcani, Lunca, Blăgești, Gâștești și Boșteni.
Acestea sunt:
Blăgești – străzile Avram Iancu – partea opusă, Colonel Alcaz, Mircea cel Bătrân, Miron Costin, Sdpiru Haret.
Gâștești – străzile – 16 Februarie, Stânilor, Ciocârliei, Cizmarului, Pârul Sec, Ana Ipătescu, Gheorghe Doja, Grădinăriei, Gâștești (Topile), Gâștești (Bisericilor), Petru Rareș, Cucului, Grădinilor, Bracan, Buzdugan, Berzei, Teiului, Petriș – Tronson III, Șoseaua Neamțului – intare, – partea opusă, Trandafirilor, Frunzelor, Nuculeț.
Lunca – străzile Plopilor (Fundac Olăeru), Gh. Brătianu, Preda Buzescu Fundac, Vlaicu Vodă.
Boșteni – străzile -Baciului, Cărămidăriei, Norocului, Toamnei
Pașcani – străzile Aluniș, Henri Coandă, Vârful Dealului” se arata intr-un comunicat de presa al Primariei.

Primarul Dumitru Pantazi  – foto spune ca lucrarile vor incepe imediat dupa organizarea licitatiilor, in cateva luni de zile, si ca vor fi finalizate cel tarziu anul viitor. Asta inseamna ca aproape pe toate strazile din Pascani vor fi retele de gaz metan.
Mentionam ca cea mai mare problema pentru locuitorii de la case sunt preturile exagerat de mari pentru lucrarile de bransament si instalatiile de gaz metan practicate de proiectanti si societatile acreditate de furnizor. Din acest motiv, unii nu pot beneficia de extinderea retelelor din liosa banilor, si asteapa ca tot Primaria sa isi asume aceste cheltuieli private, de la bugetul local, ceea ce este imposibil din punct de vedere legal.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...