0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Expoziţie omagiu, la Casa de Cultură din Paşcani

Mai sunt câteva zile până la 1 Decembrie atunci când se sărbătoreşte Ziua Românilor. Muzeul din Municipiu a amenajat o nouă expoziţie în holul Casei de Cultură din centrul oraşului pentru a aniversa Marea Unire de la 1918. Aici veţi putea vedea zeci de piese reprezentând arme, decoraţii sau medalii dar şi obiecte populare cu simbolistică naţională.

expozitie muzeu

Pe parcursul a 15 zile puteţi vedea şi admira o nouă expoziţie organizată de Muzeul din Municipiu. De această dată este vorba despre 60 de piese ce reprezintă obiecte din Primul Război Mondial (1914 -1918), care a dus la realizarea Unirii de la 1918. Este vorba despre decoraţii şi medalii, plachete ale unor personalităţi ale vremurilor, monede şi obiecte civile, cât şi o serie de piese cu caracter popular – brâie, năframe şi ştergare.

Expoziţia se vrea a fi un omagiu adus celor peste o sută de combatanţi din zona Paşcani care şi-au dat viaţa pe marile câmpuri de lupta ale Primului Război Mondial. Aceasta poartă denumirea de „Unirea – vrerea naţiunii” şi este amenajată în holul Casei de Cultură „Mihail Sadovenu” din Paşcani în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Amintim că Unirea de la 1 decembrie 1918 reprezintă Ziua Naţională a României celebrată anual ca zi naţională din 1990. Sărbătoarea comemorează Adunarea de la Alba Iulia şi unirea provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş şi Satmar cu Regatul României.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow