15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Expoziţie inedită la Biblioteca Municipală din Pașcani

Expoziţie inedită la Biblioteca Municipală din Paşcani. Zeci de fotografii despre Paşcani, chiar şi la începutul anilor 1900, sunt frumos aranjate pe câteva panouri la intrare în instituţie. Ele reconstituie o parte din istoria oraşului.

expozitie biblioteca
“Amintiri din Paşcani” poartă denumirea expoziţia, iar nostalgicii privesc cu jind la instantanelele făcute în urmă cu mulţi ani, mai ales că majoritatea dintre clădirile vremurilor nici nu mai sunt, însă rămân amintirile şi poveştile acelor vremuri.

poza vechi pascani caz vechi 1

În timp ce se lucra la expoziţie, conducerea Bibliotecii Municipale împreună cu cei înscrişi la Clubul Seniorilor Internauţi au observat schimbări majore ale oraşului. Zona Vale este schimbată complet, iar în Zona Deal majoritatea dughenelor evreieşti şi a clădirilor vremurilor au fost demolate. Mai mult, păşcănenii sunt invitaţi să participe la completarea expoziţiei cu fotografii şi chiar cu amănunte despre ce reprezintă instantaneele.

poza vechi pascani caz vechi

Ştiaţi că exact în faţă Gării din Paşcani a existat un hotel? Purta denumirea de Hotel de stat şi mulţi şi-au mai petrecut nopţile în camerele lăcaşului. Chiar există şi o mică întâmplare cum că o turistă care a ajuns în Paşcani a luat un taxi pentru a fi dusă la hotel, şoferul a făcut câteva ture prin oraş şi apoi a lăsat-o în faţa lăcaşului unde să se cazeze peste noapte. Dimineaţă însă, femeia a aflat de la recepţie că acesta este amplasat la doi paşi de Gară. Păcăleala turistei s-a încheiat cu un denunţ la Poliţie.

poza veche pascani 2

Expoziţia este deschisă publicului până la sfârşitul acestei luni însă conducerea Bibliotecii Municipale are de gând ca proiectul “Amintiri din Paşcani” să fie extins chiar şi pe platform online.

Materialul video în cadrul buletinuui de știri INFOBIT.

Alte articole