11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Expoziție de haine vechi, de sărbătoare

„Valori ale artei populare romanesti” este cea mai recenta expozitie organizata de Muzeul din Pascani. Pentru ca nu avem un Muzeu, acolo unde piesele sa fie expuse permanent, obiectele de valoare, cateva dintre ele, din anii ’30, pot fi vazute in incinta Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Municipiu. Expozitia este deschisa publicului pana pe data de 9 martie.

expozitie

Haine de sarbatoare si chiar rochie de mireasa cum se purta in urma cu o suta de ani. Acestea sunt doar cateva dintre cele peste 35 de piese de valoare care sunt frumos aranjate spre expozitia ce poarta numele de „Valori ale artei populare romanesti”. Muzeograful Daniel Sava sta la dispozitia pascanenilor dornici de a afla mai multe date despre traditiile si porturile din acele timpuri. Evenimentul este organizat si cu ocazia Dragobetelor, sarbatoarea iubirii la romani.

Expozitia este programat pe parcursul a trei saptamani, pana pe data de 9 martie. Intrarea este libera, iar naframele si alte piese etnografice pot fi vazute in holul Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu” din centrul Pascaniului.

Mentionam ca, Muzeul din Pascani are ca sediu doua camere din fosta Primariei, iar obiectele adunate de la oamenii din suburbii si localitatile din imprejurimi dateaza si din anii ’30 si cuprinde de la carti de rugaciune pana la acte istorice.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow