20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Expoziție de fructe și legume la Colegiul “Sadoveanu”

Fructele şi legumele de sezon au fost vedetele unei expoziţii realizate de elevii unui liceu din Paşcani. Şcolarii din clasele a V a de la Colegiul Naţional “M. Sadoveanu” împreună cu cadrele didactice au umplut holul instituţiei de învăţământ cu figurine din fructe şi colaje care sugerează cât de importante sunt aceste alimente pentru un stil de viaţă echilibrat.

Mobilizare impresionantă a elevilor din clasele a V a de la Colegiul Naţional “M. Sadoveanu”. Împreună cu diriginţii claselor, şcolarii au pregătit ieri, 17 octombrie o expoziţie cu legume şi fructe de sezon. Alimentele nu au fost prezentate oricum ci personalizate, luând forma unor pinguini, arici sau şoricei.

Prin această activitate, copii au vrut să atragă atenţia asupra importanţei unei alimentaţii sănătoase pentru o creştere armonioasă, un stil de viaţă activ şi echilibrat.

Expoziţia realizată de elevi a avut şi un motto: “Mens sana în corpore sano” după cum ne spune un participant la activitate.

Cadrele didactice care le-au stat alături tinerilor spun că nu a fost greu să îi mobilizeze pe elevi în activitate, mai ales că majoritatea dintre aceştia cunosc importanța consumului de fructe şi legume pentru o alimentaţie echilibrată.

Expoziţia de ieri a fost organizată cu ocazia “Zilei Mondiale a Alimentaţiei” sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie. Prin activităţile desfăşurate, cadrele didactice doresc să îi înveţe pe elevi importanța unui stil de viaţă variat pentru o viaţă sănătoasă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow