13.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Expoziție de ceramică, la Muzeul Viei și Vinului Hârlău

Obiceiurile de nunta nu au apus niciodata. Pentru a le cunoaste cum erau in trecut, incepand de astazi, 08 februarie si pana pe 8 martie a.c., Muzeul Viei si Vinului din Harlau gazduieste o expozitie temporara “Ceramica Traditionala in obiceiuri de nunta”. Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal National MOLDOVA Iasi, in parteneriat cu Fundatia Culturala Artex si are rolul de a continua activitatile de promovare a institutiei muzeale, implicit a traditiei si continuitatii ei. Cei care vor sa viziteze expozitia vor putea vedea mai multe vase folosite cu precadere in cadrul obiceiurilor de nunta din mai multe zone ale tarii, precum Oboga, Hurez, Vladești din Vâlcea, Simian din Mehedinți si altele.

La vernisajul de astazi au participat elevi din toate unitatile de invatamant din Harlau impreuna cu directorii. Cele mai deosebite obiecte lucrate in lut, cu ornamente specifice, sunt ulcioarele si ploștile de nunta. Erau intotdeauna smaltuite pentru a da un plus de farmec si frumusete momentului special trait de tineri si anume, casatoria.

Mentionam ca Muzeul Viei si Vinului din Harlau este structurat pe coordonate fundamentale din istorie, menite sa ofere repere importante din cultura vietii traditionale romanesti din zona Harlaului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow