More

  Explicaţiile directorului de la cea mai slabă şcoală din Paşcani. Elevii sunt slabi, Ministerul Educatiei este de vina

  Array

  Şcoală 6 transformată în ultimii ani în Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” Paşcani înregistrează din nou rezultate mici la examene. De exemplu, la Bacalaureat din cei 28 de absolvenţi prezenţi au reuşit să-l ia doar 7 tineri, iar cea mai mare medie a fost de 7. 01 şi aparţine absolventei Mihaela Ramona Bîrgăoanu.

  sc 6
  Conducerea şcolii, profesor Maria Petrovici spune că de vină este Ministerul că a treia proba la BAC nu are nici o legătură cu ce au studiat elevii de la profilele Industria textilă şi Automatizări. Ea mai spune că trebuie intervenit pe structura examenului de bacalureat mai ales la liceele tehnologice pentru o promovabilitate mai mare.

  Un alt motiv ar fi, cum că majoritatea elevilor care termină cursurile liceului nu se mai înscriu la BAC pentru că le este de ajuns certificatul de meserie, recunoscut în statele membre Uniunii Europene dar şi în ţară.

  Se ajunge aici, spune directorul unităţii de învăţământ şi pentru că elevii nu au o alternativă la admitere în clasa a IX a.

  La Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” din Paşcani sunt şi clase primare şi gimaziale, iar unii elevi au reuşit, şi datorită profesorilor, să participe la diferite concursuri şi olimpiade şcolare, de unde s-au întors cu rezultate bune.

  Menţionăm că şi la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” din Paşcani BAC-ul a fost promovat de 7 elevi din 30 de absolvenţi înscrişi. Însă cea mai mare medie a fost de 9.00. Iar la Centrul de Studii „Ştefan cel Mare” din 10 absolvenţi înscrişi pentru BAC a luat o singură persoană, cu media 6.86.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI