More

  Explicaţiile directorului de la cea mai slabă şcoală din Paşcani. Elevii sunt slabi, Ministerul Educatiei este de vina

  Array

  Şcoală 6 transformată în ultimii ani în Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” Paşcani înregistrează din nou rezultate mici la examene. De exemplu, la Bacalaureat din cei 28 de absolvenţi prezenţi au reuşit să-l ia doar 7 tineri, iar cea mai mare medie a fost de 7. 01 şi aparţine absolventei Mihaela Ramona Bîrgăoanu.

  sc 6
  Conducerea şcolii, profesor Maria Petrovici spune că de vină este Ministerul că a treia proba la BAC nu are nici o legătură cu ce au studiat elevii de la profilele Industria textilă şi Automatizări. Ea mai spune că trebuie intervenit pe structura examenului de bacalureat mai ales la liceele tehnologice pentru o promovabilitate mai mare.

  Un alt motiv ar fi, cum că majoritatea elevilor care termină cursurile liceului nu se mai înscriu la BAC pentru că le este de ajuns certificatul de meserie, recunoscut în statele membre Uniunii Europene dar şi în ţară.

  Se ajunge aici, spune directorul unităţii de învăţământ şi pentru că elevii nu au o alternativă la admitere în clasa a IX a.

  La Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” din Paşcani sunt şi clase primare şi gimaziale, iar unii elevi au reuşit, şi datorită profesorilor, să participe la diferite concursuri şi olimpiade şcolare, de unde s-au întors cu rezultate bune.

  Menţionăm că şi la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” din Paşcani BAC-ul a fost promovat de 7 elevi din 30 de absolvenţi înscrişi. Însă cea mai mare medie a fost de 9.00. Iar la Centrul de Studii „Ştefan cel Mare” din 10 absolvenţi înscrişi pentru BAC a luat o singură persoană, cu media 6.86.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet