More

  Explicaţii de la Guvern privind hotărârea de votare a viceprimarului din Paşcani

  Array

   

  Primăria Paşcani nu are încredere în soluţia data de Prefectura Iaşi pe marginea hotărârii privind alegerea viceprimarului. Administraţia locală a solicitat un punct de vedere din partea specialiştilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice după ce prefectul judeţului nu a avizat de legalitate hotărârea prin care Gabriela Nedelcu a fost aleasă în funcţie. Mai exact secretarul şi juriştii Primăriei cred că au fost respectate prevederile legale la vot în timp ce specialiştii Prefecturii susţin au o opinie total diferită.
  În funcţie de răspunsul reprezentanţilor Guvernului va fi reluat sau nu reluat votul, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani, după revocarea hotărârii vechi. De această dată problema va fi mult mai uşor tranşata după clarificările făcute tot de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă. Mai exact PSD va avea majoritate de voturi pentru că Gabriela Nedelcu ( FOTO ) , singura nominalizare de până acum va avea voie să se voteze.
  Menţionăm că hotărârea de votare a viceprimarului nu a primit viză de legalitate în urma contestaţiei făcută de consilierii PNL. Opoziţia nu a avut nici o nominalizare şi a ieşit din sală după primul tur de scrutin când votul a fost la egalitate 9-9 deoarece consilierul nominalizat nu a votat la cererea greşită a Prefecturii.
  În schimb secretara Primăriei a reluat votul în baza art 12 din Ordonanţa 35/2002 care arata ca „în caz de balotaj se va proceda la un nou tur de scrutin, la care vor participa numai candidaţii care se afla în această situaţie. Va fi declarat ales candidatul care a obţinut cele mai multe voturi.”
  Juriştii Prefecturii susţin că nu ar fi fost balotaj în această situaţie pentru că a fost un singur candidat, deşi rezultatul a fost la egalitate 9/9, şi că viceprimarul trebuia votat cu majoritate de voturi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI