24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Expert guvernamental in vizita la barajul de la Lunca Pascani. Lucrarile ar putea fi reluale in acesta primavara

Marti dupa amiaza, in jurul orei 14.00 un specialist din cadrul Ministerului Energiei s-a deplasat la barajul de la Lunca Pascani, la cererea ministrului Constantin Nita pentru a analiza stadiul investitiei si posibilitatile de reluare a lucrarilor. El a fost insotit de primarul Municipiului Pascani si de deputatul Neculai Ratoi cel care a insistat la minister pentru aceasta evaluare.
Reprezentantul ministerului a ramas surprins de faptul ca lucrarile de la baraj sunt aproape finalizate si a spus ca ar fi pacat ca investitia sa intre in conservare. Mai mult, in perioada imediat urmatoare ar urma sa fie alocate 7-8 mil de euro din fonduri guvernamentale pentru reinceperea lucrarilor de executie si sustinerea lor pana la jumatatea anului, atunci cand societatea Hidroelecrica SA ar urma sa iese din insolventa, restul investitiei urmand sa fie realizata din bugetul societatii.
Asta inseamna ca in cel mai scurt timp cele cateva sute de muncitori, care acum sunt in somaj, ar putea sa isi reia activitatea.
Primarul municipiului spune ca finalizarea lucrarilor de la Barajul Lunca ar aduce o serie de beneficii importante pentru zona Pascani. Mai exact, turbina care a fost montata deja ar urma sa produca curent electric prin regularizarea cursului raului, atat municipiul cat si comunele invecinate urmand sa fi ferite de inundatii .
Mentionam lucrarile la baraj au fost sistate dupa ce Hidroelectrica a intrat in procedura de insolventa din cauza datoriilor, in vara anului trecut. Sub administrare judiciara, contractele paguboase au fost reziliate iar societatea a reusit sa incheie anul pe profit.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow