16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Experiențe de viitor pentru tinerii din Pașcani. Au experimentat alături de mentori și s-au hotărât ce carieră vor urma

- Advertisement -

După ce au făcut parte dintr-un proiect inițiat de o fundație din Elveția și au putut experimenta meseriile visate, încă de mici, 12 copii din Pașcani au prins curaj trăind experiențe unice alături de mentori și se gândesc serios să îmbrățișeze o carieră în domeniile dorite. Sâmbătă seara la final de proiect și-au împărtășit emoțiile și lecțiile de viață, fiind premiați de organizatori.
IMG_20151121_181335
Moment emoționant pentru o parte din copiii care au făcut cunoștință cu meseria visată, la sfârșitul săptămânii trecute: sâmbătă seara începând cu orele 18.00 Clubul Copiilor a găzduit întâlnirea de feed-back din cadrul proiectului ”Ziua Ștafetei”, sub îndrumarea Asociației pentru educație durabilă ”Sfânta Maria” din Pașcani. Copiii din proiect, alături de părinți, organizatori și mentori au împărtășit experiențele trăite.
IMG_20151121_181951 - Copy
Unii au văzut ce presupune munca de actor, de învățător, de grafician, doctor sau avocat, iar mentorii care au răspuns propunerilor au fost atât din Pașcani cât și din Iași. Cei mai mulți copiii au avut ocazia să vadă partea activă a meseriilor visate, cea care presupune cunoștințe aprofundate în domeniu și multă muncă, fiind impresionați de complexitatea și dificultatea activităților, în comparație cu imaginea generală pe care o aveau până atunci despre domeniile abordate.

Mentorii au fost și ei încântați de faptul că ucenicii aflați în grija lor au fost interesați să învețe mai multe despre domeniile în care ei lucrează, felicitând ideea proiectului și șansele de experimenta pe care copiii le primesc prin astfel de inițiative.
IMG_20151121_182144
Sfârșitul întâlnirii a fost marcat de premierea participanților, Carmen Tcaci și Maria Vatamanu în calitate de organizatori ai activităților, felicitând pe toți cei care au contribuit la buna desfășurare a proiectului.

Precizăm că întâlnirea de sâmbătă a încheiat a IV-a ediție proiectul “Ziua Ştafetei – acum decid eu”, susținut financiar prin Fundația ”Terre des hommes”, în parteneriat cu Asociația pentru educație durabilă ”Sfânta Maria” din Pașcani, iar de activitățile de mentorat în sistem gratuit prin bunăvoința colaboratorilor, au beneficiat 12 copii de gimnaziu și liceu de la Liceul Economic ”Nicolae Iorga” din Pașcani și de la Cercul de Chimie Experimentală de la Clubul Copiilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow