18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Experienta jurnalistica, patru elevi in practica la TV Bit

elevi in practica

In cadrul proiectului “Job Shadow Day”, un grup de 4 tineri de la doua unitati scolare din oras au venit in practica pentru cateva ore la sediul TV Bit Pascani.

Elevii sunt in clasa a XII a, de la Grupul Scolar CF “Unirea” si Liceul Teoretic “Miron Costin” si au vrut sa simta pe pielea lor cum este sa lucrezi intr-o televiziune.

Astfel, cei 4 elevi au fost impartiti in grupe de cate doi. In prima faza li s-a tinut o prezentare despre ce inseamna o televiziune, modul de lucru iar mai apoi cum se scrie corect un text.

Imediat cei 4 au inceput partea practica, mergand pe teren alaturi de echipele noastre pe la diferite institutii cum sunt: Spitalul Municipal, Clubul Copiilor sau unitatile scolare din oras. Aici, elevii si-au notat datele pentru redactarea unei stiri, au luat interviuri si au incercat sa inteleaga dedesubturile unui subiect de presa.

Intorsi in studioul TV Bit, tinerii au trecut la treaba. Fiecare in parte a trebuit sa scrie cateva subiecte de presa despre anumite teme de care s-au interesat pe teren, dupa regulile de redactare ale unei stiri.

La final, i-am rugat pe elevi sa povesteasca experienta pe care au avut-o si daca li s-a parut o meserie usoara sau dificila pe care ar dori sa o practice pe viitor.

 

Alte articole