32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Experiență de neuitat pentru câțiva elevi și profesori

Experiență de neuitat pentru câțiva elevi și profesori

Experiență de neuitat pentru un grup de elevi și profesori de la o școală din județ. Ei fac parte dintr-un proiect finanțat din fonduri europene și pe parcursul a doi ani de zile sunt implicați în activități care promovează cultura și activitățile fiecarei țări implicate. De asemenea, se promovează mai ales umanitatea. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Profesorii de la Școala Gimnazială din comuna Deleni – Hîrlău fac parte dintr-un program european ce se desfășoară în cinci țări. Astfel, pe parcursul desfășurării proiectului “Naționalitatea mea este umanitatea” cei mai buni elevi din școală alături de profesorii implicați în proiectul Erasmus Plus au mers în Bulgaria, Grecia, Italia și Letonia. Urmează ca echipajele să vină și în România în luna martie.  Astfel, în sala de spectacole de la Căminul Cultural din localitate, sute de elevi și profesori au participarea la prezentarea proiectelor, unde cei implicați au vorbit despre experiența lor trăită în școlile din țările ce fac parte din proiecte.

Coordonatorul proiectului din România este profesorul Bogdan Furtună. El a precizat cât de important este implicarea elevilor, mai ales a celor din ciclul gimnazial, în programe internaționale. Pe parcursul mobilităților din fiecare țară cei prezenți au cunoscut cultura lor dar mai ales s-au întâlnit cu oameni frumoși.  S-a pus accent și pe partea practică. De exemplu, în Grecia s-a învățat despre importanța internetului, în Letonia – despre cum să mănânci sănătos și în Italia despre cum să aibă grijă de natură. De asemenea, profesorii din România au prezentat școala și locul de unde provin prin activități tradiționale.

Un alt profesor ce face parte din proiect este Mihaela Bosianu. Cadrul didactic a rămas impresionat de tot ce a găsit în școlile implicate în cadrul acestui proiect și spera ca o parte din ce a văzut acolo să aplice și în școala unde predă. Speră ca pe viitor să mai facă parte și alte proiecte dat fiind schimbul de experiență cu alte școli din alte țări.

Impresionați au fost și elevii care au mers în Bulgaria, Italia, Grecia și Letonia. Ei și-au făcut prieteni noi cu care mai țin legătura prin intermediul internetului. Este și cazul acestor două eleve în vârstă de 13 ani, Gabriela și Elena. Elevii care au participat la aceste mobilități au fost aleși mai ales dacă cunoșteau limba engleză dar și pentru că sunt cei mai buni elevi la învățătură, ai școlii.

Următoarea mobilitate va avea loc în România, la școala din Deleni, urmând ca proiectul să fie finalizat cu întâlnirea din luna aprilie 2017 din Bulgaria.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow