9.5 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Exercițiu de alarmare și la Pașcani. Sirenele au sunat câteva minute

Exercițiu de alarmare și la Pașcani. Sirenele au sunat câteva minute

Un nou exercițiu național de alarmare publică a populației a avut loc în această dimineață, în toată țara. Și la Pașcani între orele 10-11 s-a auzit alarma, acestea fiind puse în funcție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Orașul fiind plin la această oră, cetățenii spun că au auzit sirenele, însă nu îi văd rostul mai ales că nu au unde să se adăpostească în caz de dezastre. Amintim că începând din luna august, astfel de exerciții de alarmare vor avea loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni, timp de o oră.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

Așa s-a auzit în zona deal din Pașcani în această dimineță preț de câteva minute. După cum se poate vedea, cetățenii nu au avut nici un fel de reacție în astfel de momente ci și-a văzut fiecare de drum și probleme.

Trebuie să știți că atunci când auziți acest sunet, într-o situație reală, sunteți în pericol. Astfel, ar trebui să părăsiți în grabă locuințele și să vă adăpostiți în subsoluri sau în adăposturile de protecție civilă.

Acest exercițiu are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

Amintim că în primăvara acestui an, prompierii au mai făcut un astfel de exercițiu, însă rezultatele nu au fost deloc pe măsura așteptărilor. Mai multe sirene fie nu s-au auzit suficient, fie nu au funcționat deloc.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI