16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Exercițiu de alarmare și la Pașcani. Sirenele au sunat câteva minute

Exercițiu de alarmare și la Pașcani. Sirenele au sunat câteva minute

Un nou exercițiu național de alarmare publică a populației a avut loc în această dimineață, în toată țara. Și la Pașcani între orele 10-11 s-a auzit alarma, acestea fiind puse în funcție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Orașul fiind plin la această oră, cetățenii spun că au auzit sirenele, însă nu îi văd rostul mai ales că nu au unde să se adăpostească în caz de dezastre. Amintim că începând din luna august, astfel de exerciții de alarmare vor avea loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni, timp de o oră.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

Așa s-a auzit în zona deal din Pașcani în această dimineță preț de câteva minute. După cum se poate vedea, cetățenii nu au avut nici un fel de reacție în astfel de momente ci și-a văzut fiecare de drum și probleme.

Trebuie să știți că atunci când auziți acest sunet, într-o situație reală, sunteți în pericol. Astfel, ar trebui să părăsiți în grabă locuințele și să vă adăpostiți în subsoluri sau în adăposturile de protecție civilă.

Acest exercițiu are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

Amintim că în primăvara acestui an, prompierii au mai făcut un astfel de exercițiu, însă rezultatele nu au fost deloc pe măsura așteptărilor. Mai multe sirene fie nu s-au auzit suficient, fie nu au funcționat deloc.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow