More

  Exercitiu de alarmare ca sa nu uitam cat de vulnerabili si nepregatiti suntem in fata naturii

  Array

  Astazi, activitatea Primariei Pascani a fost paralizata timp de cateva ore din cauza unei exercitiu de alarmare pus la cale de ISU Iasi. Scenariul a fost apocaliptic: furtuna si ploi torentiale cu precipitatii de pana la 60 l/ mp, raul Siret, la cote maxime amenintand sa se revarse peste diguri ca la inundatiile din 2008, incendiu pe acoperisiul Primariei din cauza unui fulger, si binenteles , drumuri blocate din cauza copacilor secerati de vant si victime strivite intr-o masina.

  Pentru salvarea orasului, Comandamentul Local pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit in sala de sedinte a Primariei. Nu toti, ci doar cei care au avut chef, mai exact doar 26 din cei 36 cati sunt pe lista. Fiecare a vorbit despre ce stie sa faca si cu ce poate contribui la actiunea de salvare. Unii doar cu vorba, altii si cu cate un utilaj din curtea societatilor pe care le conduc.

  Alarma falsa

  Noroc ca a sunat alarma altfel isi dadeau seama ca sunt la fel de nepregatiti ca si in ceilalti ani, pentru a da piept cu furia naturii. Membrii comandamentului, plus numeroasa asistenta au coborat in curtea Primariei pentru a lua parte la exercitiile de simulare. Pompierii si ziaristii au urcat pe acoperisul Priamriei, primii sa se lupte cu flacarile imaginare, ceilalti sa imortalizeze momentul, iar sanitarii si cei de la descarcerare au ramas cu picioarele pe pamant pentru ai salva pe cei aflati in masina strivita de copaci.

  Raport favorabil. Vulnerabili si nepregatiti in fata naturii

  La final toti au fost multumiti si fericiti. Unii pentru ca au scapat de rutina si de ridicol, altii ca au iesit bine la control. Evident ca au fost gasite si unele mici dar importante deficiente cum ar fi lipsa dotarilor si a materialelor strict necesare pentru a face fata, cat de cat, unei catastrofe naturale la Pascani.
  Ele au fost trecute intr-un process verbal, cu recomandarea de a fi rezolvate, pana anul viitor, cand vom fi la fel de pregatiti sa dam piept cu natura.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI