2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

EXERCIŢIU – ALARMĂ ÎN CAZ DE DEZASTRU NATURAL

Au sunat sirenele astăzi în Hîrlău. Din cauza condiţiilor meteo, au avut loc alunecări de teren, s-au rupt copaci şi au blocat un drum iar acoperişul scoalii gimnaziale din localitate a luat foc. Au fost şi victime, dintre care o elevă a leşinat într-o sala de clasa. Pompierii şi paramedicii au intervenit la timp şi nu s-a întâmplat nici o tragedie.

SIMULARE HIRLAU
Minute bune au sunat sirenele astăzi în oraşul Hîrlău. În intervalul orar 11 – 12, pompierii, paramedicii şi voluntarii din oraş, alături de autorităţile locale în frunte cu primarul oraşului Constantin Cernescu s-au întâlnit în şedinţa pentru situaţii de urgenţă şi au coordonat activitatea.
Din cauza vântului puternic, a ploilor abundente şi a tunetelor, s-au rupt copaci care au blocat un drum comunal, iar acoperişul unei şcoli a luat foc. S-a intervenit cu toate autospecialele, în timp util.

Între timp, alte echipaje de pompieri şi paramedici au mers la Şcoală Gimnazială “Petru Rareş” din localitate pentru a salva o elevă care a rămas blocată într-o sala de clasa, după ce a leşinat din cauza fumului gros. După acordarea primului ajutor, a fost transportată la ambulanţă SMURD pentru investigaţii suplimentare. De asemenea, atunci când elevii şi profesorii au auzit sirenă, au ieşit, în ordinea afară din clădire.

smurd hirlau

Totul a făcut parte dintr-un exerciţiu de alarmare publică, pentru a verifică viteză şi cunoaşterea măsurilor de prim ajutor, dar şi pentru conştientizarea unui asemenea eveniment.
De asemena, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul oraşului Hîrlău, condus de primarul Constantin Cernescu a primit calificativul de FB pentru eficacitatea rezolvării şi simulărilor propuse de ISU Iaşi.

Menţionăm că periodic au loc simulări în diferite instituţii, de la şcoli, societăţi comerciale sau primarii efectuate cu succes de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi și colaboratori.

Materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow