16.6 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Executorul care a ingropat fabrica de zahar, ţinut în şah de justiţie în dosarul fraudei de 4 milioane de euro

- Advertisement -

Magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi Iaşi au judect ieri un nou termen în dosarul în care cap de afiş este executorul judecătoresc Cristinel Dominte, implicat, spun procurorii, într-o afacere ilegală cu prejudiciu de patru milioane de euro.
Judecătorii au decis ieri, încă o dată, să amâne judecarea dosarului, până ce un raport de expertiză în acest caz va fi ataşat cauzei. Potrivit anchetorilor, pe 17 mai 2004, Cristinel Dominte a pus în vânzare la o licitaţie publică, într-un dosar de executare al BCR, mai multe imobile, subevaluate, ce aparţineau societăţii comerciale Nectarul Paşcani, la care statul avea la acea vreme capital majoritar. “Bunurile respective au fost evaluate, în baza atribuţiilor de serviciu, de către inculpatul Negru Vasile, în calitate de inginer evaluator.

Acesta, în cuprinsul rapoartelor de evaluare (contrar normelor tehnice ale unităţii bancare, ignorând şi valoarea contabilă sau cea luată în garanţie), a stabilit, cu rea-credinţă, că un teren cu suprafaţa de 349.223 mp deţinut de acea societate nu are nici un fel de valoare”, precizează procurorii DNA Bucureşti. Aceştia notează că o dovadă a faptului că terenul propriu-zis era mai valoros decât imobilele situate pe el este chiar dezafectarea ulterioară a fabricii.
Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow