15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Excursie pentru elevii silitori din Cozmești

Un grup de 16 elevi silitori de gimnaziu au avut parte de o experiență de neuitat. Copiii, premianții Școlii Gimnaziale din Cozmești, comuna Stolniceni Prăjescu, au fost în perioada 7-9 august într-o excursie în Transilvania, finanțată de SC ROPHARMA SA. Scopul activităţii a fost recompensarea şi motivarea elevilor cu performanţe şcolare, mai ale scă mulți dintre ei nu au posibilități financiare.

Mihai Miron, directorul general al societății, originar din localitate, este cunoscut pentru gesturile frumoase pe care le face constant față de copiii din sat, mai ales. El nu numai că nu uită meleagurile pe care a crescut, ci chiar face ceva pentru comunitatea din care a plecat, nefiind prima sa acțiune prin care sprijină activitățile școlare.
Itinerariul excursiei a cuprins mai multe obiective din zona Brașov-Sibiu-Sighișoara. În prima zi, au avut ocazia să cunoască mai bine Brașovul, fie că e vorba de Piața Sfatului, Biserica Neagră, Muzeul Casa Mureșenilor sau Muzeul Județean de Istorie, iar seara au ascultat muzica celor mai cunoscute formaţii rock din toate timpurile în cadrul primului festival tribut din România, Brașov Tribute Festival, manifestare omagială în memoria celor mai renumite formații din toate timpurile.

Celelalte 2 zile au fost dedicate unor obiective cunoscute precum Cetatea Râşnov, Castelul Bran, Muzeul Brukenthal și Cetatea Medievală din Sighişoara. Copiii au fost impresionați de locurile încărcate de istorie și de peisajele deosebite, cu toții fiind recunoscători pentru această experiență unică.

Mai precizăm că impactul acestei inițiative lăudabile pentru copii și chiar pentru părinții acestora, a fost unul mai mult decât pozitiv, având în vedere că cei mai mulți dintre ei nu au avut posibilitatea până acum să meargă într-o excursie, fiind la prima ieșire de acest gen.

”COMUNICAT DE PRESĂ

EXCURSIA PREMIANŢILOR

16 dintre cei mai merituoşi elevi ai Şcolii Gimnaziale Cozmeşti au beneficiat de o excursie în Transilvania în perioada 7–9 august 2015, graţie sponsorului SC ROPHARMA SA, reprezentată legal de Director General MIHAI MIRON.

Scopul activităţii a fost recompensarea şi stimularea elevilor cu performanţe şcolare precum şi recuperarea psihică şi fizică a acestora.

În prima zi, elevii au vizitat principalele obiective turistice din oraşul Braşov iar seara au ascultat muzica celor mai cunoscute formaţii rock din toate timpurile în cadrul primei ediţii a Tribute Festival. A doua zi am vizitat Cetatea Râşnov şi Castelul Bran, apoi am plecat spre Sibiu. Aici am vizitat Muzeul Brukenthal, Primăria şi ne-am plimbat prin Piaţa Mare. Ultima zi am dedicat-o Cetăţii Medievale Sighişoara.

Numeroasele Turnuri ne-au oferit oportunitatea unor imagini superbe. Elevii s-au simţit minunat în aceste zone cu o mare încărcătură istorică şi cu oameni deosebiţi.

Mulţumim sponsorului SC ROPHARMA SA care a dăruit elevilor performanţi această excursie.

Prof. Dandu Doina – organizator şi coordonator”

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow